113 Ticaret Borsası İçinde Biz ITB Olarak İlk 10’dayız

Ahmet Adar, 113 Ticaret Borsasının içinde ilk 10’da yer aldıklarını belirterek, “TSE Belgelerini aldık. Akredite olduk, her sene denetleniyoruz, hizmet kalitesinde de en üst düzeydeyiz." Dedi.

Yayınlanma:
113 Ticaret Borsası İçinde Biz ITB Olarak İlk 10’dayız

Isparta Ticaret Borsası Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Adar, 113 Ticaret Borsasının içinde ilk 10’da yer aldıklarını belirterek, “TSE Belgelerini aldık. Akredite olduk, her sene denetleniyoruz, hizmet kalitesinde de en üst düzeydeyiz. Biz her zaman denetime açığız.

Borsa olarak hiçbir kamu kuruluşuna, Maliyeye, SGK’ya borcu olmayan tek Kurumuz. Üyelerimizin ve personelimizin eğitimleri konusuna da çok büyük önem vermekteyiz. Birçok eğitim programları uygulamaktayız” dedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkan Adayı Ahmet Adar, “Borsamız tarafından bölgedeki hububat ve bakliyat ticaretinin daha sağlıklı bir zeminde yapılabilmesi için 2015 yılında Yalvaç ilçesinde Satış Salonu kurularak üyelerimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.

Adar, 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan seçim öncesi değerlendirmelerine devam ediyor. 113 Ticaret Borsasının içinde ilk 10’da yer aldıklarını belirten Borsa Başkanı ve Başkan Adayı Adar, “TSE Belgelerini aldık. Akredite olduk, her sene denetleniyoruz, hizmet kalitesinde de en üst düzeydeyiz. Biz her zaman denetime açığız. Borsa olarak hiçbir kamu kuruluşuna, Maliyeye, SGK’ya borcu olmayan tek Kurumuz. Üyelerimizin ve personelimizin eğitimleri konusuna da çok büyük önem vermekteyiz. Birçok eğitim programları uygulamaktayız.

Özellikle son derece önemli olan dış ticaret konusunda hocalar getirerek üyelerimizin ve personelimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Yurt dışlarında büyük fuarlara katıldık, Isparta’nın ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin önemli çalışmalar yaptık.

PANDEMİ ÖNCESİ YAPTIĞIMIZ HİNDİSTAN ZİYARETİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

2019 yılındaki Hindistan ziyareti çok önemliydi. Hindistan seyahati çok önemli bir çıkartma oldu. Soğuk hava depoları konusunda çok önemli iş görüşmeleri yaptık. Bu seyahatlerden sonra bizim İlimizde elma üreten ve satan ihracatçıların önü açıldı, yurt dışından çok büyük talepler gelmeye başladı.

Pandemi öncesi Borsamız öncülüğünde yapılan yurt dışı seyahatler sayesinde Isparta’nın ihracat potansiyeli arttı. Bir milyon tonun üzerinde elma yetiştiriyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında Isparta’da üretilen elmaların hepsi olağanüstü fiyatla pazarlandı ve elma iç piyasada da iyi para etti, meysuluk elmalar kilo başına 3,5 liraya satıldı.

Şu anda ıskarta dediğimiz, yere dökülen elmada kilosu 2 liraya satılıyor. Dünya Pazarında ürünlerimiz çok büyük rağbet görüyor. Biz ihracatçılarımızın önünü açmak zorundayız, ne yapıyoruz Hindistan pazarı ne yapıyoruz Endonezya ile görüşüyoruz. Vietnam ile görüşme halindeyiz. Biz ileriyi gören bir yönetim ve personelle çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.