“13 Aralık Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” Kutlandı

“13 Aralık Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” Kutlandı

Yayınlanma:
“13 Aralık Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “13 Aralık Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü” kapsamında bir kutlama programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Amfisinde gerçekleştirilen programın açış konuşmasını Isparta Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Kara gerçekleştirdi. Doç. Dr. Kara, konuşmasında sağlık sektörünün önemli bir parçası olan ve gece gündüz özveri ile çalışan sağlık teknisyenlerinin gününü kutladığını söyledi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pakize Kırdemir ise anestezinin yeni bir kavram olduğunu ve zaman içerisinde çok geliştiğini belirterek şöyle konuştu: “Teknoloji hızla gelişiyor, 1950’li yıllardan bu yana anestezi ilaçları güncelleniyor. Günümüzde anestezi uzmanları çok önemli bir görevi yürütüyorlar. Bu mesleğin hatayı kabul eden bir yönü yok. Zor bir mesleği icra ediyorsunuz ve tüm zorluklarına rağmen bir insanın sizin elinizden şifa bulması size en büyük mutluluğu veriyor.”

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Akpınar da “Sağlıkçı olmak insana dokunmaktır” sözleriyle başladığı konuşmasında mesleğin ekip ve iletişim işi olduğunu belirtti. Doç. Dr. Akpınar, mutlulukların da acının da fazlasıyla yaşandığı bir meslek hayatına sahip olduklarını ifade ederek, “Bu meslekte bazen bir annenin yavrusuna kavuşmasına bazen bir insanın hayata veda etmesine şahit olabiliyorsunuz.” diye konuştu.

İnsanoğlunun acıyla ve ağrıyla yolculuğunda anestezinin ortaya çıktığını belirten Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Bölümü Öğr. Gör. Ulaş Evren Arın da bu kavramın dünyada ilk olarak Amerika- Meksika savaşında, ülkemizde ise Osmanlı Devletinin Kırım savaşında tarih sahnesine çıktığını söyledi.

Açış konuşmalarının ardından Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Başkanı Yasin Burak Özer’in etkinlik için gönderdiği video izlendi. Daha sonra Anestezi Teknikerleri Levent Çiftçi, Cansu Çevik, Bilgehan Mert, Necati Altıgöz ile Cüneyt Tüci, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program öğrenciler arasında gerçekleştirilen bilgi yarışması ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.