1500 Özürlüye Eğitim

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, özürlü eğitiminde ve mevcut özürlü eğitimi tesisleri bakımından, Türkiye'de Ankara ve İstanbul'dan sonra üçüncü sırada olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2011 16:02
1500 Özürlüye Eğitim

 

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, hayırseverin katkıları ile yapılan Gülşen Önal Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin, Türkiye'nin en iyi otistik merkezi olduğunu belirtti. Yılmaz, "12 sınıfın bulunduğu bu merkezde şu anda 27 otistik özürlü öğrencimiz eğitim görmektedir. Tüm bunların yanı sıra eğitim görmek için okula kadar gelemeyecek durumda olan üç öğrencimiz için de Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde oluşturulan bir komisyon tarafından verilen karar doğrultusunda 'Evinde Eğitim' sürecimiz devam etmektedir." dedi.

Yılmaz, Isparta'da çeşitli özür gruplarından bin 500 öğrencinin verilen eğitimlerden faydalandığını kaydetti.

Yılmaz, görme engelli öğrenciler için Vatan Mahallesi'nde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda, işitme engelli öğrenciler için ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda özürlü sınıfları olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.