17 Yaşındaki Kızı Dağa Kaldırıp Tecavüz Etti

Günün En İğrenç Haberi Komşudan Geldi... 17 Kızı kaçırıp tecavüz ve işkence etti...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2016 14:37
17 Yaşındaki Kızı Dağa Kaldırıp Tecavüz Etti

BURDUR Boğazköy’de 17 yaşındaki K.Ş.’yi annesi, kardeşi ve yakınlarının yardımıyla kaçırıp, ağaca bağladıktan sonra defalarca tecavüz eden, günlerce dağda yalın ayak dolaştıran, el ve ayaklarını zincirle bağlayarak işkence yapan Alaattin Sonkaya, 26 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Bucak İlçesi’ne bağlı Boğazköy’de Temmuz 2014 tarihinde, ineklerini köy çeşmesine sulamaya götüren K.Ş., Alaattin Sonkaya ve yakınları tarafından el ve ayakları koli bandıyla bağlanıp, ağzı da kapatılıp kaçırıldı. Kızının kaçırıldığını öğrenen Dursun Ş., Jandarmadan yardım istedi. Şüphelilerin yakalanması için dağlık alanda helikopter destekli arama yapan jandarma ekipleri, ihbar üzerine K.Ş.’yi Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ndeki dağ evinde el ve ayakları zincirlenmiş, battaniyeye sarılı halde buldu. Genç kızın dövüldüğü ve tecavüz edildiği tespit edildi. Jandarma, K.Ş.’yi kaçıran Alaattin S. ile kaçırmasına ve saklanmasına yardım eden 7 kişiyi yakaladı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklar hakkında ’Cinsel saldırı’, ’cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ’darp’ eylemlerinden cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

HELİKOPTERİ GÖRDÜKLERİNDE ÇALIYLA SAKLANMIŞLAR
Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kaçırılma anını anlatan K.Ş., sanıklardan Süleyman Sonkaya’nın bir eliyle boğazını sıktığı, diğer eliyle ağzını kapattığı için bayıldığını belirterek şöyle dedi:

"Tekme ve Tokat darbeleriyle uyandım. Dağlık bir alana sürükleyerek, yalın ayak, döve döve, ellerimi bağladıkları iple çeke çeke götürdüler. Bizi arayan helikopteri gördüklerinde çalılarla üzerimi kapatarak sakladılar. Kendileri de aynı şekilde saklandı. Bir süre sonra ellerimi ve ayaklarımı bir ağaca bağlayan Alaattin Sonkaya, bu haldeyken bana tecavüz etti."

EL VE AYAKLARA ZİNCİR
Tecavüzden sonra bağlı şekilde Faruk K.’nin dağ evine götürüldüğünü söyleyen K.Ş. ifadesini şöyle sürdürdü:

"Akşam dağ evine Alaattin’in annesi Şerife Sonkaya da geldi. Burada akrabaları Osman, Süleyman Sonkaya da vardı. Sonra onlar şüphe çekmemek için köye döndü. Alaattin Sonkaya tekrar bana tecavüz etti. Sabah başka bir adrese götürdü. Burada köyü arayarak nerelerde arama yapıldığını sordu. Sonra yine beni dağlık alana götürerek el ve ayaklarım bağlıyken cinsel saldırıda bulundu. Son olarak Korkuteli’nde götürdüğü evde beni darp etti. El ve ayaklarım zincirlenmiş, battaniyeye sarılı haldeyken jandarma baskınıyla kurtuldum."

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Yargılama sonunda mahkeme, Alaattin Sonkaya’yı 18 yaşını doldurmamış çocuğa karşı ’zincirleme istismar’ ve ’cinsel amaçlı hürriyetten yoksun’ bırakma suçlarından 26 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Diğer 7 sanık ise çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetten yoksun kılma eylemine yardımcı oldukları gerekçesiyle 5’er yıl hapse mahkum edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum