18 Mart Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliği’nde tören yapıldı.

Yayınlanma:
18 Mart Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliği’nde tören yapıldı.

Törene Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı, askeri, adli ve mülki erkan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

18-mart-sehitleri-anma-toreni-duzenlendi-5.jpg

Kur’an-ı Kerim tilaveti sunulması ve duaların edilmesiyle başlayan tören, şehitlik anıtına sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Isparta şubesi çelenklerinin sunulmasıyla devam etti. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mız okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı Savcı, “Tarih, vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren şanlı ecdadımızın kahramanlık destanıyla doludur. İşte imanlı sinelerin Allah aşkıyla şahlandığı bu destanlardan biride Çanakkale Zaferidir. İşte bugün, bizlere bu vatanı emanet bırakan, dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108.nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onur ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

18-mart-sehitleri-anma-toreni-duzenlendi-6.jpg

Şehitlik defterini imzalayan Vali Baruş ise deftere şu ifadeleri yazdı: “Türk Milleti'nin bağımsızlık ve hürriyet uğrunda tarih boyunca sergilediği sarsılmaz imanını bir kez daha tüm cihana gösterdiği Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. 18 Mart 1915, askeri teçhizat ve teknoloji bakımından dünyanın en üstün sömürgeci güçlerine karşı imkânsızlıklar içerisinde mücadele eden Mehmetçiğin, atalarının manevi mirasının kalbine nakşettiği ruh gücüyle, "Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” duasıyla iman dolu göğsünü demirden güllelere ve ateş kusan silahlara siper ederek eşsiz bir kahramanlık destanı yazdığı ve tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” iradesini kabul ettirdiği tarihin adıdır.

18-mart-sehitleri-anma-toreni-duzenlendi-8.jpg

Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da eşsiz zaferleri bizlere kazandıran manevi güç, tarihi boyunca Milletimizin hayat şiarı olmuş Şehadet Ruhudur. Bu ruh, Cennet Vatanımızı parçalamak isteyen bölücü terör örgütlerine, bağımsızlık irademizi boyunduruk altına almak isteyen yabancı güçlere ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz mücadelede daima en önemli güvencemiz olmuştur. Isparta Şehitliği’nde ve bu vatan topraklarının her bir köşesinde ebedi huzurla yatan evlatlarımız bu sarsılmaz iradenin en bariz ispatıdır.

Aziz Şehitlerimiz, Kanlarınızla yoğurarak bizlere miras bıraktığınız bu güzel vatan toprağını ve uğrunda canlarınızı tereddüt etmeden feda ettiğiniz mukaddes değerlerimizi muhafaza etmek için gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadele etmek sizlerin emanetine karşı vazgeçilmez sorumluluğumuzdur, bunun daima idrakindeyiz. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet uğrunda sizin gösterdiğiniz cesaret, azim, kahramanlık ve şehadet ruhu bizlere her daim rehber olacaktır. Milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin timsali olan bu şerefli günde, Çanakkale Zaferi’ni bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Şanlı Gazilerimizi rahmetle anıyorum. Aziz hatıranızı saygı ve şükranla yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun.”

Garnizon Şehitliği’ndeki anma töreni şehit kabirlerine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

18-mart-sehitleri-anma-toreni-duzenlendi-11.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.