"2 Milyon Çiftçi Üretmekten Vazgeçmiş"

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

Yayınlanma:
"2 Milyon Çiftçi Üretmekten Vazgeçmiş"

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

Ak Parti'nin iktidara geldiği gün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 buçuk milyon kayıtlı çiftçinin olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, bu rakamın 500 bine kadar düştüğünü açıkladı. İl Başkanı Halıcı, "Türkiye'de yaklaşık 2 milyon çiftçi üretici ekmekten dikmekten vazgeçmiş" dedi.

İl Başkanı Halıcı, " Türkiye'de son geldiğimiz noktada çiftçi sayısının 500 binin altına düştüğünü görüyoruz, AKP iktidara geldiği zaman ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısı ortalama 2 Milyon 588'di. Yaklaşık 2 Milyon kişi bu ülkede ekmekten, dikmekten vazgeçmiş.

Akp'nin yanlış politikaları ve hızla yükselen maliyetler nedeniyle üretici ekmekten vazgeçmiş. Şimdi dünyada çok ciddi gıda krizi var. Türkiye,bir zamanların kendi kendine tarımda yeten 7 ülkesinden biriydi. Biz bunu gururla her yerde konuşur ve söylerdik.

Yüzde 300’ün üzerinde maliyetlerde artış var. Tarım sektöründe, geldiğimiz noktada buğdayı, arpayı samanı bile ithal eden bir ülke haline gelmişiz.Fiyatlar, 5’e katlanmış durumda. İnsanların en temel gıda maddesi olan ekmeğe bile ulaşmaları günden güne zorlaşıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.