2 Yıl İçin Tüm Mahallelerde

Doğalgaz çalışmalarının sürdürüldüğü Isparta’da, 2011 yılı içerisinde 10 mahallenin daha altyapı çalışmalarının tamamlanacağı belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2011 14:18
2 Yıl İçin Tüm Mahallelerde

Doğalgaz çalışmalarının sürdürüldüğü Isparta’da, 2011 yılı içerisinde 10 mahallenin daha altyapı çalışmalarının tamamlanacağı belirtildi.

Isparta ve Burdur doğalgaz dağıtım ihalesini alan Torosgaz, 2011 yılı altyapı çalışmalarına bu yıl erken başladı. Havaların ısınması ile birlikte altyapı çalışmalarına hız veren Torosgaz, bu yıl 10 mahallenin daha alt yapı çalışmalarını tamamlayacak. 2012 yılında ise Isparta’daki altyapı çalışmalarının tamamı bitmiş olacak.
Ekim sonuna kadar yapılacak çalışma sonucu Halıkent, Ayazmana, Vatan, Gülevler, Sidre, Halife Sultan, Hızırbey, 1001 Evler, Batıkent ve Işıkkent mahalleleri doğalgaza kavuşmuş olacak.

Torosgaz, sezon açılışını Halıkent Mahallesi 124. Cadde'de sade bir törenle açtı. Törene Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Günaydın, konuşmasında, 2007 yılında doğalgaz ile tanışan Isparta’da iki yıl içinde sadece 35 kilometre doğalgaz döşemesi yapıldığını, birkaç mahallenin bu doğalgazdan yararlandığını söyledi.

Günaydın, “Bizim dönemimizde son iki yıl içerisinde ise 150 kilometre doğalgaz boru hattı döşenmişti. Bu yıl ise Torosgaz yöneticileri ile yaptığımız görüşme neticesinde 200 kilometrelik bir hat döşemesi gerçekleştirilecek. 2012 yılında ise Ispartamızın tamamı bu haktan yararlanacak.” dedi. Kazı çalışmalarının ardından asfalt kaplama çalışmalarını gerçekleştireceklerini ifade eden Günaydın, doğalgaz boru hatlarının geçmesi ile birlikte üst yapı çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.
Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp de Halıkent ve Batıkent olmak üzere iki bölgede çalışmalara başladıklarını söyledi. Küp, 2012 yılında tüm Isparta’ya doğalgaz hattını döşemiş olacaklarını ifade etti. Küp, vatandaşların doğalgaz kullanımı noktasındaki tereddütlerinin eskiye göre daha azaldığını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.