2010 Kaza Bilançsu: 566 Kaza ve 1 Ölü

Isparta 2010 Kaza Bilançsu: 566 Kaza ve 1 Ölü

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 10:57
2010 Kaza Bilançsu: 566 Kaza ve 1 Ölü

İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü verilerine göre; Isparta kent merkezinde 2010 yılında 1’i ölümlü, 372’si yaralamalı, 183’ü de maddi hasarlı olmak üzere toplam 566 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 613 kişi yaralandı. Kazaların yol açtığı maddi hasar toplamı 1 milyon 353 bin 775 TL.

2009’DAKİ DURUM NASILDI?

         2009 yılında kent merkezinde 358’i yaralamalı ve 197’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 557 kaza meydana gelmişti. Bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken, 546 kişi de yaralanmıştı.

HEM ARTIŞ HEM AZALMA VAR

         2010 bir önceki yıl ile mukayese edildiğinde yaralamalı kazalarda yüzde 3,91 ve yaralı sayısında da yüzde 12,3 oranında artış gözleniyor. Maddi hasarlı kazalarda ise yüzde 7,6 oranında bir azalma yaşandı.

KAZALARIN YÜZDE 93,4’Ü SÜRÜCÜ HATASI

         İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Büro Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl meydana gelen trafik kazalarının yüzde 93,4’ü sürücü hatalarından, kalanı ise diğer etkenlerden kaynaklandı. Açıklamada, “Maddi hasarlı trafik kazalarında 2010 yılında kazaya etken kusurlardan, diğerlerine göre en fazla ihlal edilen sağa ve sola dönüşlerde kural ihlalinin yüzde 9 oranında arttığı tespit edilmiştir. Yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarında 2010 yılında kazaya etken sağa ve sola dönüşlerde kural ihlalinin yüzde 3,4 oranında azaldığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

KAZALAR 4 KAVŞAK’TA DAHA YOĞUN OLUYOR

         Açıklamada ayrıca trafik kazaların en yoğun olarak Toptancılar, Kolçelik, Migros ve Çünür kavşaklarında meydana geldiğine dikkat çekilirken, gerek bu kavşaklar gerekse diğer önemli noktalarda İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kazaları önleyici önlemlerin alındığı vurgulandı.

AMACIMIZ KAZA ORANLARINI EN AZA İNDİRMEKTİR

         İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü verilerine göre, Isparta Merkez’de toplam 80 bin 371 araç ve 115 bin 778 kayıtlı sürücü bulunuyor.

         İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, araç ve sürücüler ile trafik kaza sayılarının karşılaştırıldığında kaza sayısının düşük olduğunu söyledi. Gürkan, buna karşın amaçlarının kaza oranlarını en aza indirmek olduğunu vurguladı.

EĞİTİMLER VERİYORUZ

         Öte yandan Emniyet Müdürlüğü olarak Isparta’da trafik eğitiminde farkındalığı üst seviyelere çıkarmak istediklerini belirten Gürkan, bu konuda ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra kamu kurum/kuruluşları ile özel işletmelerdeki şoförlere trafik eğitimleri verdiklerini bildirdi.

         Gürkan, “Trafikte kurallara uyulduğu takdirde kazalar en aza inecek ve toplumun kanayan yarası haline gelen trafik terörü bitirilecektir. İlimizin trafik sorunlarını çözmüş, kurallara uyma bilinci üst seviyelere çıkmış bir şehir olması amacı ile çalışmalarımıza devam etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.