2011'de Hedefimiz Dahada Büyümek

Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooparatifleri Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 23:56
2011'de Hedefimiz Dahada Büyümek

Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooparatifleri Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan GÜLBİRLİK Genel Müdürü Bolat Tamer, 2010 yılı değerlendirmesini yaptı. Türkiye'nin dünya gül pazarının yüzde 65'ini elinde bulundurma başarısını özel sektörle birlikte elde ettiklerini belirten Tamer, 2005 yılında piyasa sunulan Rosense kozmetik ürünler markasının yeni yıldaki hedeflerini anlattı. Tamer, “Rosense ile 2011'de deniz turizmi kapsamında 10 çeşit güneş kremi üreteceğiz. Böylece Rosense'yi dünyaya açacağız. Bir diğer hedefimiz ise SDÜ-TÜBİTAK işbirliği içerisinde geliştirilen proje sayesinde gülü standart ölçülerinde kurutup, gül çayı üretmek olacak” dedi.

Toplantıda GÜLBİRLİK'in 2002'den bu yana satış cirosu rakamlarını açıklayan Tamer, 9 yıl önce 153 bin lira cirosu olan kurumun 2010'da 6 milyon lira değerinde satış rakamına ulaştığını iletti. 2010 yılında 10 milyon lira hedef koyduklarını ancak dünyada yaşanan finansal kriz nedeniyle bu hedefi iki yıl ötelediklerini kaydeden Tamer, “Krizini etkisin gösterdiği 2008'de yüzde 5 gerileme yaşadık bir sonraki yıl yüzde 2 büyüdük. Geçen yıl ise satışlarda yüzde 18'lik artış var. Bu artışta 2010 yılında Rosense ürünlerinin eczanelerde satılmasının büyük katkısı var. Ecza depolarından 1 milyon 625 bin lira değerinde satış gerçekleştirdik. Gelecek yıl sonunda 10 milyon lira hedefine ulaşacağız. Net kar beklentimiz 2.5 milyon lira” diye konuştu.

Rosense'nin bayilik sisteminden vazgeçerek bölge müdürlükleri sistemiyle yola devam ettiğini belirten Bolat Tamer, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep Kayseri, Samsun, Konya'da bölge müdürlükleri oluşturduklarını Erzurum ve Batman'ın da bu illere dahil olacağını açıkladı. Tamer, bölge müdürlüklerinden yeni yılda 6 milyon 740 bin liralık satış beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.