2023’de Piyasalar Hareketlenecek, Konut Fiyatları Yükselecek

Türkiye’de daire fiyatları durmadan yükseliyor. Fakat bu duruma rağmen Isparta’da konut satışları artarak devam ediyor.

Yayınlanma:
2023’de Piyasalar Hareketlenecek, Konut Fiyatları Yükselecek

Türkiye’de daire fiyatları durmadan yükseliyor. Fakat bu duruma rağmen Isparta’da konut satışları artarak devam ediyor. Aslan Emlak sahibi Ali Aslan Isparta’daki konut fiyatlarının 2023 yılında nasıl olacağına dair öngörülerde bulundu.

Bankaların konut kredisi verirken kolaylık sağlaması halinde, emlak satış piyasasının yükseleceğini söyleyen Ali Aslan 2023 yılında piyasaların daha çok hareketlenip, konut fiyatlarının yükseleceğinin söyledi.

Isparta halkının sıcak parayı elinde bulundurduğu için satışların yüksek olduğunu belirten Aslan “Bana göre konut alımının bu sıralar tam zamanı. 2023 yılında da emlak fiyatları yükselmeye devam edecektir. Isparta göç alan bir şehir. Eskiden özellikle memur kesimine hitap eden çok fazla daire yoktu. Tayine gelen memurlar yeni tip dairelerde oturmak istiyorlar. Bu durum nedeniyle de konut satış fiyatlarının yüksek olmasına rağmen çok fazla talep var. Tabii bu durumda da fiyat artışlarının önüne geçmek imkansız.” Dedi.

Aslan Emlak sahibi Ali Aslan, “Covid-19 pandemisinden sonra emlak piyasası yeni bir role büründü, müstakil evlere çok fazla talep var. Özellikle hamam, spor salonu ve bir çok aktivite imkanı sunan konsept tarzda olan dairelere talep çok fazla.

“YABANCILARA SATIŞA KARŞIYIM”

Yabancı müşterilere gayrimenkul satışına karşıyım. Çünkü piyasa değerinden fazla yükseliyor. Aynı değerde yeri müşterilerimiz de fiyatları yükseltiyor. Fakat nadiren de olsa kiralık olarak verdiğimiz oluyor.” İfadelerini kullandı.

“DENETİMLER ARTTIRILMALI”

Gayrimenkulü sadece, ‘Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi’ olan kişilerin yapması gerektiğini savunan Aslan “Piyasada korsan diye isimlendirdiğimiz çok fazla aracı var. Gayrimenkul satışında belgeler sorulmalı. Satışları sadece yetkili kişiler yapmalı. Aracı olan kişilerin, satış yapması devlete gelir kaybına yola açıyor. Ayrıca aracılardan kiralana gayrimenkulleri kiralayan kişiler daha sonraki süreçlerde karşısında bir muhatap bulamıyor. Emlakçılar bütün alım satımlarda yetkili olurlarsa denetimler sıklaştırılarak vergi kaybının da önüne geçilebilir” dedi. (Umut Demiral)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.