21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlu Olsun

21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Öz Orman-İş Sendikası Bölge Başkanı Süleyman Atasoy "tüm ormancı camiasının 21 Mart Ormancılık Günü' nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2022 18:58
21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlu Olsun

Zengin bir kültür birikimine sahip Türk Milletinin yaşayan en önemli geleneklerinden biri olan; baharın gelişini ve insan ruhunun tabiattaki uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, tabiattaki değişimin yanı sıra kutlandığı tüm ülkelerde barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağrıcısı olmuştur.

Birlik ve beraberliğin arttığı dayanışmanın güçlendiği, bağışlama, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin yüceldiği bu özel günleri, gerginlik ve çatışmalara dönüştürecek gelişmelerin yaşanmaması, şiddete prim verilmemesi en büyük dileğimizdir. Bu yılki Nevruz Bayramının da son yıllardaki gibi huzur ve barış ortamında kutlanması, bayrama yaraşır kutlama tarzlarının ortaya konulması tüm toplumu sevindirecek ve kaynaştıracaktır.

Aynı bayramı kutlayan insanların birbirlerine karşı bu kadar hoşgörüsüz olması anlaşılır bir durum değildir. Ülkemizi ve çevremizdeki ülkeleri olumsuz yönde etkileyen ve kalkınma yarışında geride bırakan bu olumsuzlukların biran önce son bulması en büyük beklentimizdir. Nevruz dolayısıyla başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada akan kanın durması herkesi mutlu edecektir.

 

Bilindiği gibi atalarımızın "Yaş Kesen Baş Keser" sözü, ağaca ve ormana ne kadar önem verildiğinin bir göstergesidir. Ormanlar bizlerin de torunlarımıza daha da geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması hem ilimiz, hem ülkemiz ve hem de dünyamızın geleceği için çok önemlidir.

 

Teşkilatımızın her bir neferi bizim için önemli ve kıymetlidir. Yaşanan orman yangınlarında bu güne kadar 140 şehit vermiş, binlerce yaralısı olan Orman Genel Müdürlüğü yıllarca dile getirdiğimiz ‘şehitlik hakkı’ hususunu ısrarlı çalışmalarımız sonucu gündemine almıştır. Amacımız yeşil vatan için canlarını hiçe sayan Ateş Savaşçılarımızın da güvenlik güçlerimiz gibi şehitlik haklarından faydalanmasıdır. Bu uğurda canını feda eden yiğitlerimizin emanetlerine devletimizin birinci dereceden sahip çıkması en önemli taleplerimizden bir tanesidir.

 

Bir diğer önemli hususumuz aynı işi yapan ve ne yazık ki kamuoyunda ‘Geçici İşçi’ statüsü ile bilinen orman çalışanlarımızın 9 Ay 29 gün değil, yılın tamamında çalışmaları gerekmektedir. Bilindiği üzere Ormanlarımızda çalışan işçilerimiz 5 Ay 29 Gün çalışmaktaydılar, ısrarlı çalışmalarımız neticesinde bu süre 9 Ay 29 Güne çıkarılmıştı. Bunun memnuniyet verici bir karar olduğunu ama yeterli olmadığını dile getirdiğimiz gibi bundan sonraki süreç içinde 12 Ay Aş- 12 Ay İş mottosu ile çalışmalarına olanak sağlanmalıdır. Ormanlarımız için mücadele veren yeşil vatanın asıl sahipleri olan Ateş Savaşçılarımızın 21-26 Mart Orman Haftasını kutlar, verdiğimiz mücadelede istediğimiz sonucu alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve kardeş ülke halklarının Nevruz Bayramını kutluyor, başta ormanın koruyucuları Yeşil Vatan Ateş Savaşçılarımız olmak üzere Nevruz'un tüm dünyaya barış, kardeşlik ve umut getirmesini,  millî birlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmesi ve yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum. Bu arada, tüm ormancı camiası ve üyelerimizin 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü de kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.