3 Aralık Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Isparta’da Belediyesi Kültür Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma:
3 Aralık Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Isparta’da Belediyesi Kültür Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Programa Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Program, tüm engelliler adına Sidre Mahalle Muhtarı Hacer İnci Özbey tarafından yapılan konuşmayla başladı. Özbey, Türkiye nüfusunun yüzde on ikisini engellilerin oluşturduğunu belirterek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Özbey; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanmış olan Dünya Engellilik Raporuna göre dünyada 1 milyardan fazla engelli yaşamakta. Bu da dünyanın yüzde 15'ini temsil ediyor. Ülkemizde yaklaşık yüzde 12 civarında yaklaşık 9 milyon engelli yaşamaktadır.

Şehrimizde engellilerin hayatlarını kolaylaştıran, önümüzdeki engelleri aşmamızda yanımızda olan, bizlerin derdini kendi derdi bilen, her sorunumuzu çözüme kavuşturmak için çaba gösteren Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Kurum Müdürlerimize ve Engelli Birim Sorumlarımıza, engellilere gönül veren siz değerli Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanlarına teşekkür eder, tüm engelli kardeşlerime ve kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliğe hassasiyet göstererek katılan başta gençler olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, devletimizin son yıllarda engellilere yönelik çok önemli uygulamaları hayata geçirdiğini belirterek, yapılan çalışmaları katılımcılar ile paylaştı.

Vali Baruş; “Engelli kardeşlerimizle birlikte olmak, onların yaşam sevincini paylaşmak bizlere her zaman sevinç ve mutluluk veriyor. Sizlerin gözlerindeki umuda ve yaşam sevincine şahit olmak zorluklar karşısında mücadelemizde bizlere güç veriyor, azim kazandırıyor. Değerli Misafirler, Bireyler olarak mutluluğumuzu ve gelecek beklentilerimizi etkileyen esas unsur hayata bakış açımızdır. Hangi koşul altında olursa olsun iyimserliği ve olumlu bakış açısını korumak mutlu bir yaşamın anahtarıdır. Başarı ve mutluluğun önündeki asıl engel fiziksel eksiklikler değil, insanın kendi zihninde önüne inşa ettiği suni engellerdir. İnsan toplumsal bir varlıktır, hayatın anlamı diğer insanlarla olan ilişkilerimizde gizlidir.

Hayatın zorlukları karşısında hiçbir insan tek başına mücadele gücüne sahip değildir. Karşılaştığımız güçlüklerde ya ailemizin ya arkadaşımızın ya toplumun diğer bireylerinin ya da devletin yardımına ihtiyaç duyarız. Toplumdaki bireyler için birlikte yaşamayı anlamlı kılan, işte bu dayanışma ve yardımlaşma duygusudur. Aramızdaki bu yardımlaşma ve dayanışma kültürü hayata olumlu bakmamızı sağlar. Toplumdaki diğer bireylere gösterdiğimiz hürmet ve anlayış aynı zamanda kendimize olan saygı ve değeri gösterir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.