3 Kardeşin Ölümünde İhmali Olduğu İddia Edilen 7 İtfaiyeci Beraat Etti

İhmal olduğu gerekçesiyle haklarında 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yalvaç Belediyesi'nde görevli 7 itfaiyeci beraat etti.

Yayınlanma:
3 Kardeşin Ölümünde İhmali Olduğu İddia Edilen 7 İtfaiyeci Beraat Etti

İhmal olduğu gerekçesiyle haklarında 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yalvaç Belediyesi'nde görevli 7 itfaiyeci beraat etti.

Yalvaç'ta 3 yıl önce çıkan yangında Hanım (21), Tuğçe (16) ve Faruk Altınbaş (5) kardeşlerin zehirlenme sonucu ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle haklarında 25'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yalvaç Belediyesi'nde görevli 7 itfaiyeci, yeterli delil bulunmadığı ve suçun sübuta ermediği gerekçesiyle beraat etti.

Yalvaç'ta 7 Şubat 2020'de çıkan ev yangınında Hanım, Tuğçe ve Faruk Altınbaş kardeşler, zehirlenme sonucu hayatını kaybetti. 3 kardeşin, otopsiyle karbonmonoksit zehirlenmesi ve canlı yanık sonucu öldüğü belirlendi. Yangında çocuklarını kaybeden aile, Yalvaç Belediyesi itfaiyesinin geç müdahale ettiği, merdivenli araç getirilmediği, personelin yeterli teçhizata sahip olmadığı, oksijen tüplerinin boş olduğu ve 3 çocuğun ihmal sonucu öldüğü iddiası ile sorumlulardan şikayetçi oldu.

7 itfaiye personeli hakkında 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçlaması ile 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aynı suçlama ile Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ve 2 memur hakkında da soruşturma izni istendi ancak İçişleri Bakanlığı izin vermediği için soruşturma açılmadı.

Duruşmalarda dinlenen tanıklar itfaiyenin geç geldiğini öne sürerken, sanık itfaiyeciler ise suçlamaları reddetti. 13 Şubat'ta görülen davanın son duruşmasında sanıklar beraat talep etti. Mahkeme heyeti, yapılan yargılamada sanıkların üstüne atılan suçlamalara ilişkin yeterli delil bulunmadığını, suçun sübuta ermediğini, bu nedenle istinaf ve Yargıtay yolu açık olmak beraatlerine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.