3 Yeni Otopark Daha Yapılacak

3 Yeni Otopark Daha Yapılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2020 14:38
3 Yeni Otopark Daha Yapılacak

Isparta Belediyesi, şehir içi park ihtiyacına yönelik olarak 2020 yılı içinde 3 yeni otopark yatırımı planladı.

Isparta Belediyesi, 2020 yılında önemli yatırımlara imza atıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meclis toplantısında meclis üyelerini bilgilendirdi. Belediye Başkanı Başdeğirmen, Belediye önü yeraltı otoparkının durumu ile ilgili görüşmeler sırasında önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek otopark yatırımlarından bahsetti.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Subay Lojmanları yanında Hazineden tahsis edilen alan üzerinde büyük bir otopark yapılacağını duyurdu. 4500 m2 alan üzerinde yeraltı 4 katlı otopark için çalışmaların sürdüğünü belirten Başdeğirmen, “Isparta’nın ITKM’den sonraki en büyük otoparkını burada inşa edecek. 400 araçlık bir otopark yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Pirimehmet Mahallesi’nde otopark olarak kullanılan alanda da çalışmalara başladıklarını belirterek “Şu an otopark olarak kullanılan alanın yarısının kamulaştırmasını tamamladık. Diğer yarısı için hukuki süreç devam ediyor. Mahkemenin belirlediği fiyatı beğenmeyip, dava etmişler. Devam eden süreç kamulaştırma bedeli ile ilgili. Biz bu davayı beklemeden bu alan üzerinde mekanik bir otopark yapacağız. Asansörlü, 250 araçlık otoparkı inşallah 1 yıl içinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Mimar Sinan Camii’nden cenaze kaldırılması sırasında trafiğin kilitlendiğini belirten Başkan Başdeğirmen, bir otopark müjdesi daha verdi. Başdeğirmen, “Mimar Sinan Camii’nden cenaze kaldırılması sırasında trafik allak-bullak oluyor. Tüm sokaklarda kargaşa meydana geliyor. Yeni Müftülük binamız ve yanındaki camimizin büyük bir avlusu var. Yanında da belediyemizin 7500 m2 alanı var. Orada bir peyzaj çalışması yapacağız. Harfiyatları kaldırdık. Çevre düzenlemesi yaptık. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz, Müftümüz ile istişare ettik. Tüm cenazelerin Müftülük kampüsünden kaldırılması yönünde fikir birliğine vardık. Hem şehre yakın hem de 5 mezarlığımızın tam ortasında, aynı uzaklıkta. Şehre 400 metre uzaklıkta. Arkadaşlardan 7500 m2’lik alanımızı yaparken, altında otopark olması yönünde talepte bulundum. Çalışmalara başladık. Orada da 1 veya 2 kat yeraltı otoparkı inşa edeceğiz. Bu da büyük bir rahatlama sağlayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum