'3 Yılda 45 Milyon Cep Telefonu Değiştirdik'

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Doç.Dr.Gonca Çakır, ülkede her 100 liranın 23 lirasının bilişim teknolojisine harcandığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2012 22:02
'3 Yılda 45 Milyon Cep Telefonu Değiştirdik'

Çakır, Türkiye'de 65 milyon GSM kullanıcısı olduğu bilgisini verdi. Dünyada cep telefonu kullananların sayısının 4 milyar olduğunu ifade eden Çakır, İrlanda ve Fransa'dan sonra dünyada en çok cep telefonu kullanan 4. ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Sadece son 3 yıl içinde Türkiye'de 45 milyon adet cep telefonu değiştirildiğini belirten Çakır, "2010 yılında 16 milyon adet cep telefonu ithal ettik.100 liralık kazancımızın 23 lirasını bilişim teknolojine harcıyoruz. Yılda 35 milyar doları bilişim teknolojisine yatırıyoruz. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ı en çok kullanan 4. ülke durumundayız." dedi.

Gonca Çakır, bir baz istasyonundan aynı anda 50 kişi görüşme yapabildiğini dile getirerek, "Baz istasyonlarının yerleşim yerleri içinde olması bizleri endişelendirmesin. Ne kadar çok baz istasyonu olursa o kadar az elektromanyetik dalga yayılır. Evimizde her gün kullandığımız mikrodalga fırın, elektrikli battaniye, su ısıtıcısı, ütü, saç kurutma makinasının yaydığı elektromanyetik dalgalar baz istasyonlarının yaydığı dalgalardan daha fazladır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji