309 Adet Angus Isparta'ya Geldi

Kurban bayramı öncesi Türkiye'ye getirilmeye başlayan angus cinsi büyükbaş hayvanlar Isparta'ya da giriş yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2011 20:45
309 Adet Angus Isparta'ya Geldi

Angusların Uruguay’dan Isparta’ya özel bir işletme tarafından getirildiğini belirten Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, ilimize giriş yapan 309 adet Anguslarda yapılan kontrollerde herhangi bir sağlık problemine rastlamadıklarını söyledi.

Tarım İl Müdürü İpek, tüm hayvan işletmelerinin yasal yöntemlerle angus cinsi sığırlardan Isparta’ya getirebilme imkanı bulunduğunu vurguladı. İpek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel bir işletme tarafından Uruguay’dan gelen ve Mersin Limanından giriş yapan angus cinsi 309 adet sığır Isparta’ya getirildi. Biz bu sığırları 21 gün süren bir karantinaya aldık. Karantina süresince belli testlerden geçirdik. Testleri Konya’daki laboratuara gönderdi. Sonuçların olumlu gelmesi nedeniyle karantinayı kaldırdık. Hayvanlar söz konusu işletmeci tarafından kesilebilir ve satılabilir durumdalar. İsteyen işletmeler yasal yöntemlere uyarak ithal hayvan getirtebilir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.