31 Yıl Sonra Üniversiteli Oldu

1980 Yılında Kazandığı Üniversiteye Ailesi Göndermedi, İçinde Ukte Kaldı şimdi yeniden başlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2011 15:13
31 Yıl Sonra Üniversiteli Oldu

31 YIL SONRA ÜNİVERSİTELİ OLDU
Isparta iş dünyasının önemli isimlerinden 50 yaşındaki Şükrü Başdeğirmen, içinde ukte kalan Üniversite eğitimini yapmak üzere geçen yıl girdiği sınavda Celal Bayar Üniversitesi'ni kazandı.

Kooperatifçilik Bölümü'nde okuyan Başdeğirmen, haftanın dört günü Isparta'dan 300 kilometre uzaktaki Alaşehir'e gidip geliyor.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Vekili ve Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokenti Başkan Yardımcısı olan Şükrü Başdeğirmen, 1980 olayları sırasında Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanmasına rağmen ailesi göndermedi.

Üniversite eğitimini hayatında hep büyük bir eksiklik olarak hisseden evli ve iki çocuk babası Başdeğirmen, geçen yıl girdiği Üniversite sınavında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Bölümü'nü kazandı ve kaydını yaptırdı.

Bu yıl birinci sınıfta öğrenim gören işadamı Başdeğirmen, çocukları yaşındaki öğrencilerle aynı sıraları paylaşıyor. Haftanın dört günü Isparta'ya 300 kilometre uzaklıktaki okulu için saat 06.00'da özel otomobiliyle yola çıkan Şükrü Başdeğirmen, öğleden sonra dersleri bittiğinde de Isparta'ya dönüyor. Eğitimi için haftada 2400 kilometre yol kateden Başdeğirmen, hem derslerindeki başarısıyla, hem de gösterdiği azmiyle tüm okulda öğrenciler için örnek gösteriliyor.

Okulun ilk günü sınıfa girip sıraya oturduğunda diğer öğrencilerin kendisini öğretmen sandıklarını belirten Başdeğirmen, "İçimde ukte kalmıştı. Bu üniversiteyi bitireceğim. Günde 6 saat yol biraz zor oluyor, ama yine de başaracağım" dedi. İnşaat şirketi bulunan Başdeğirmen'in kızı 21 yaşındaki Mürüvvet Ankara Başkent Üniversitesi'nde, oğlu 16 yaşındaki Celal ise Ankara Doğa Koleji'nde öğrenim görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum