33 Bin Liraya Yeni İlaçlama Makinası Alındı

Eğirdir Belediyesi sinek ve haşerelerle mücadele için 35-40 metre mesafeye kadar tesir edebilen yeni ilaçlama makinesi aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:37
33 Bin Liraya Yeni İlaçlama Makinası Alındı

Eğirdir Belediyesi sinek ve haşerelerle mücadele için 35-40 metre mesafeye kadar tesir edebilen yeni ilaçlama makinesi aldı.

Önceleri piyasadan kiralayarak göl kenarı ve mahalle aralarında ilaçlama yapan Eğirdir Belediyesi, artık kendi makinesini alarak hizmetlerini daha rahat devam ettirecek. 33 bin liraya satın alınan ilaçlama makinesi, çok maksatlı olarak kullanılabilecek. Döner başlıklı olan ve atomize şeklinde ilaçları uzun mesafede atabilen makinenin ilk denemesi 23 Nisan Pazar günü Bayram öncesi gül esanslı suyun sahada püskürtmesiyle yapıldı.

Yanında ayrıca kullanılabilen küçük püskürtme makinesinin denemesi de Cuma namazı öncesi Hızırbey Camiî’nde gül esanslı su atılarak yapıldı. Her iki makinenin yaptığı hizmetleri, halkın takdir ettiği görüldü.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Ankara’dan getirilen ilaç makinelerinin ilçemize, halkımıza hayırlı olmasını dileyerek, “Allah’a şükürler olsun ki, daha önce Halk Sağlığı ve Çevre Temizliği hizmetleri için kiralık olarak temin ettiğimiz ilaçlama makinesini, şimdi belediye olarak kendimiz sahip olmuş bulunmaktayız. Kendi malımızla hizmet vermenin ayrı bir kolaylığı ve lezzeti vardır. Saygıdeğer halkımız destekliyor, belediyemiz güçleniyor. İnsan sağlığına uygun ilaçların kullanılmasını sağlıyoruz. Sinek ve haşereler için ilçemizde Veteriner Hekimimiz Mehmet Küçükköse’nin öncülüğünde çalışmalar devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.