4 Bine Yakın Asansör Denetlenecek

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, asansörlerin daha güvenliği olması için denetimlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
4 Bine Yakın Asansör Denetlenecek

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, asansörlerin daha güvenliği olması için denetimlerini sürdürüyor. Kentte bulunan 4 bine yakın asansörü denetleyeceklerini belirten için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, "133 asansörü denetledik ve bazı asansörlerimiz için 200 bin lira idari para cezası uyguladık" dedi.

Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü kentte asansör denetimlerine devam ediyor.Her gün yüzlerce insan taşıyan asansörler tek tek denetleniyor.Kullanıma uygun olmayan asansörlere kırmızı etiket yapıştırılıyor.

Denetimler hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, kentte yaklaşık 4 bin asansörün bulunduğunu belirterek, " Isparta Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak piyasa gözetim, denetim faaliyetlerimizde durmadan devam etmektedir. Bunun sanayi ürün grubu kapsamında en büyük ağırlığı asansör denetimlerimiz oluşturmaktadır. İlimiz merkez ve ilçelerde yaklaşık 4000 civarında asansör var. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz programlar denetiminde bunların denetimleri devam etmektedir.

Ayrıca İl Belediyemizin anlaşmış olduğu bakanlığımız tarafından onaylanmış A tipi kuruluşlarından biriyle anlaşarak, o A tipi kuruluş ilimizdeki asansör tescil ve denetim işlemlerini yapmaktadırlar. Biz de il müdürlüğü olarak anlaşılan bu A tipi kuruluşlarına denetlemekte, hizmet yeri denetimi yapmakta, ayrıca Alo 130 veya Cimer üzerinden gelen şikayetleri denetlemekte ve tescil öncesi denetimlerde bulunmaktayız. Şu an İlimizde genel anlamda 133 civarında asansör denetimi yapılmış olup, 200 Bin TL civarında da idari para cezası uygulanmıştır. " dedi.

Asansörlerin kullanılabilirlik durumuna göre 4 farklı renkte etiket yapıştırıldığını ifade eden İl müdürü Uysal, " A tipi kuruluş yaptığı denetimlerde etiketler yapıştırmakdadır. Bunlar kırmızı, mavi, sarı ve yeşil etiketler. Bu anlamda İlimizde 200 civarında kırmızı etiket yemiş asansör bulunmaktadır. Yöneticilere seslenmek istiyorum, kırmızı etiket yemiş asansörlerin kullandırılmaması gerekmektedir. İlgili belediyenin bunu mühürlenmesi ve yönetiminde bir an önce bu kırmızı etiketi en azından mavi etikete çevrilmesi yönünde çalışmalarına sürdürmeleri gerekiyor. Çünkü burada yöneticilerimizin de hukuki anlamda burada sorumluluğu vardır. Herhangi bir can kaybına, mal kaybında direkt kendileri de bundan sorumludur." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.