4. Yüksekokul’un Temeli Atıldı

4. Yüksekokul’un Temeli Atıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2015 10:34
4. Yüksekokul’un Temeli Atıldı

Türkan Atayalvaç tarafından yapımı üstlenilen okulun temel atma töreni dün gerçekleşti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına hazır hale gelecek olan okulda 4 bölüm açılması planlanıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç’a 4. Yüksekokulu açıyor. Yapım masraflarının tamamı Doktor Türkan Atayalvaç tarafından karşılanacak olan ve 1 yılda tamamlanması planlanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kılıçaslan Kampüsünde 3 bin m2’lik alana inşa edilecek olan Yüksekokul binası için düzenlenen törene SDÜ Rektörü Profesör Doktor Hüseyin İlker Çarıkçı, Vali Yardımcısı İsmail Akman, Kaymakam Dr Ahmet Süheyl Üçer, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Tuğrul Karaatlı, Belediye Başkan Vekili Arife Kadın Uzel, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve çok sayıda davetli katıldı.

ATAYALVAÇ’TAN EŞSİZ BİR ESER
Daha önce Yalvaç’a özel bir kolej açmak için girişimde bulunan ancak son anda fikir değiştirerek Yüksekokul yapılması için adım atan hayırsever Dr Türkan Atayalvaç SDÜ rektörlüğü ile protokol imzaladı.

2016-2017 Eğitim öğretim yılına kadar yapımı tamamlanacak olan binada SDÜ Rektörlüğü protokol gereği ilk etapta 4 bölüm açacak. Acil Tıp Teknisyenliği, Optisyenlik, Laborantlık ve ambulans şoförlüğü bölümleri açılması planlanan okulda ileriki yıllarda yeni bölümlerinde açılacağı haber verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, kurban kesimi ve duanın ardından protokol konuşmaları yapıldı ardından da törenle temel atıldı. Yeni Yüksekokulunda açılması ile birlikte Yalvaç’ta biri 4 yıllık olmak üzere yüksekokul sayısı 4’e yükselmiş olacak. Türkan Atayalvaç’ın böyle bir yatırıma önayak olması dolayısı ile Yalvaç halkı kendisine teşekkür etti.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum