48 Bin Ebe Çözüm Bekliyor

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 48 bin ebenin, sorunlarına çözüm beklediğini ifade etti.

Yayınlanma:
48 Bin Ebe Çözüm Bekliyor

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Camuzcu: “48 Bin Ebe Sorunlarına Çözüm Bekliyor”dedi.

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 48 bin ebenin, sorunlarına çözüm beklediğini ifade etti.

Camuzcu’nun açıklaması şöyle: “Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 48 bin 85 ebe arkadaşımız görev yapmaktadır. Ebelerden 43 Bin 404’ü Sağlık Bakanlığı’nda, 4 Bin 127’si özel sektörde ve 554’ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90’ı Sağlık Bakanlığı’nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları Bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir. Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşamaktadır. Ebeler, taşrada ilçelerde kaymakamların keyfiyetine göre hapishanelerde üst aramasında görevlendirilmekte, başka işlerde çalıştırılmaya zorlanmaktadırlar. Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Anne ve bebek sağlığının kısacası insanın geleceğine ilk sağlık hizmetini sunan ebelerimiz ne yazık ki kreşlerin görev yaptıkları kurumlarında olmaması veya yetersiz kalması nedeniyle kendi çocukları ile ilgilenmede sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 Bin ebe sorunlarına çözüm beklemektedir. İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C’li 4924’lü ve 4/B’li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir. Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Birçok ilçede cezaevlerinde üst aramaları mahkemelerden döndürdük. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler haftasında sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidirler. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftasını kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.