5 İlde 6 Mahalli İdare Birliği Kurulacak

Atık Su ve Arıtma Tesisleri ile Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurmak İçin 5 İlde 6 Hizmetler Birliği Kurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2011 12:02
5 İlde 6 Mahalli İdare Birliği Kurulacak

İçme suyu getirilmesi, atık su ve arıtma tesisleri ile katı atık bertaraf tesisleri yapılması için 5 ilde 6 hizmetler birliği kurulacak İçme suyu getirilmesi, atık su ve arıtma tesisleri ile katı atık bertaraf tesisleri kurmak için 5 ilde 6 hizmetler birliği kurulacak.

Mahalli İdare Birliklerinin kurulacağı iller arasında Adıyaman, Antalya, Isparta, Rize ve Tokat yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın Bazı Mahalli İdare Birliklerinin Kurulmasına İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Adıyaman Kahta'da Adıyaman Recep Grubu İçme Suyu Birliği, Antalya'nın Demre ilçesinde"Demre İlçesi ile Beymelek Beldesi ve Kale-Üçağız, Çevreli, Kapaklı Köyleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği" (KADEB), Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ise "Korkuteli, Elmalı İlçeleri ile Belde Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Çevre Hizmetleri Birliği" (Yaylaçebih) kurulacak.

Isparta Şarkikaraağaç ilçesinde "Şarkikaraağaç, Çarıksaraylar, Çiçekpınar, Göksöğüt Belediyeleri Çevre Koruma, Altyapı Atık Su ve Arıtma Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği" (Şakrat-Bir), Rize'de "Paşaçukur İçmesuyu bakım, Onarım ve İşletme Birliği, Tokat Reşadiye'de "Reşadiye Belde Belediyeler Birliği" (RBBB) kurulması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.