5 Öğrenciye 2 Yıl Boyunca Aylık 4 Bin 500 Tl Burs Verilecek

5 Öğrenciye 2 Yıl Boyunca Aylık 4 Bin 500 Tl Burs Verilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2019 15:10
5 Öğrenciye 2 Yıl Boyunca Aylık 4 Bin 500 Tl Burs Verilecek

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Groningen Üniversitesi (Hollanda) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında istenilen şartlara haiz 5 öğrenciye 2 yıl boyunca aylık 4 bin 500 TL burs imkânı sağlandı.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Groningen Üniversitesi (Hollanda) işbirliği ile Parkinson hastalarına umut olacak proje kapsamında burs olanakları yaratılacak.

''LRRK2 Geninin Parkinson Hastalığındaki Rolü'' başlıklı proje kapsamında 5 öğrenciye 2 sene boyunca 4 bin 500 TL burs imkânı sağlanacak.
Hollanda Groningen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arjan Kortholt, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)-2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında Parkinson Hastalığı ile ilgili yürütülecek proje desteği almaya hak kazanmıştı.
Söz konusu program kapsamında 5 öğrenciye 2 sene boyunca burs imkânı yaratıldı.

Parkinson hastalığında önemli ve kritik bir role sahip olan LRRK2'nin immün sistem hücrelerindeki kompleks aktivasyon mekanizmasını ve hücresel fonksiyonunu aydınlatmaktır.

Bu amaçla primer Monositler ve IPSC kökenli mikroglialar kullanılarak in vitro deneyler gerçekleştirilecektir.

Biyokimya, Hücre Biyolojisi, Farmakoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarından birinde Yüksek Lisans Derecesine sahip olmak ya da Eczacılık Fakültesi (yüksek lisans derecesi ile mezun olmuş olmak) ya da Tıp Fakültesi mezunu olmak (Bu özelliğe sahip olan adaylar aynı zamanda hem Süleyman Demirel Üniversitesi hem de Groningen Üniversitesi tarafından çift doktora derecesine başvurabilme imkânına sahip olacaklardır).

Biyokimya, Hücre Biyolojisi, Farmakoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarından birinde doktora yapıyor olmak (Bu adaylar için çift doktora derecesine başvurabilme imkânı yoktur)

Memeli hücre kültürü bilen adaylara öncelik verilecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.