5 Yılımı Da Gece-Gündüz Çalışarak Geçireceğim

5 Yılımı Da Gece-Gündüz Çalışarak Geçireceğim

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2019 15:45
5 Yılımı Da Gece-Gündüz Çalışarak Geçireceğim

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önümüzdeki 5 yıllık hizmet sürecini de gece-gündüz çalışarak geçireceğini söyleyerek, Isparta’yı Avrupa ile yarışacak sevimli bir şehir yapacaklarını belirtti.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Halıkent Mahallesinde bulunan site sakinleri ile bir araya geldi. Eşi Dilek Günaydın ile birlikte Kılıçarslan Sitesini ziyaret eden ve burada vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar yaptığı çalışmalar, yeni dönem projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Günaydın’a, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen ve belediye meclisi üyeleri de eşlik etti.

AVRUPA ŞEHİRLERİ İLE YARIŞACAK BİR ALTYAPI OLUŞTURDUK
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin mali imkânlarını sırasıyla kullanarak şehre hizmet ettiklerini ve hizmete altyapı ve asfalt çalışmaları ile başladıklarını bunların tamamlanmasının ardından da şehrin en büyük yatırımlarına geçildiğini aktardı. Şehrin altyapısı noktasında ‘çok emek verdim’ diyen Günaydın, yağmur suyu altyapı meselesini Türkiye’de ilk ve tek çözen belediye olduklarını belirterek, “Avrupa şehirleri ile yarışacak bir altyapı oluşturduk” dedi.

ÇÜNÜR YENİŞEHİR’İ HERHALDE GÖRMÜYORLAR
Altyapı ve asfalt konusuna baş koyduklarına değinen Günaydın, bir adayın ‘şehirde bir cadde dahi açmadı’ şeklindeki eleştirisine ise örnek olarak Çünür Yenişehir’i gösteren Günaydın, “Orada açılan yolları, yapılan çalışmaları gözleri herhalde görmüyor” diyerek cevap verdi.

Isparta’da bir yaşam, kültür kenti dönüşümü olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yaşanabilir şehir olmak sizlerin bizlerin gururudur” derken, ‘daha ne yapacaksın, selden sudan kurtardın, yaptın da yaptın’ denildiğini ancak bunun yeterli görüldüğünü ifade ederek, “Ben yeterli görmüyorum. Amacımız Isparta’yı, Avrupa’nın en önde giden şehirlerinin de önüne geçirmektir. Hedefimizi büyük tuttuk. Yeni dönemde de 5 senemi gece gündüz çalışarak geçireceğim. Fabrikalar kurmaya devam edeceğiz. Ülkenin kurtuluşu, bankayla faizle değil, üretimle olur. Isparta’mızda 16 bin 500 işsizimiz var. Bunun için üretimle uğraşılmalı. Mesela 6500 AVM olacağına, 6500 fabrika olsaydı daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu.

ŞEHİRLER FUARLARLA GELİŞİR
Isparta’yı Türkiye’nin merkezi yapma hedefinde olduklarını aktaran Günaydın, şehrin bir İstanbul, Ankara, İzmir kadar büyük olmadığını ancak yapılacak yeni fuar merkezi ile şehri fuar merkezine dönüştüreceklerini anlatarak, “Şehirler fuarlarla gelişir” dedi. Isparta’nın gül, gül ürünleri ve kozmetikte de dünya merkezi haline getirileceğini dile getiren Günaydın, projelerle hareket ettiklerine değindi.

SATIRLARDAN PROJE Mİ OLUR?
Kimi adayların satırlarla proje oluşturduğunu ve bunu noterden tasdik ettirdiğini, yine resimlerle projeler oluşturanların bulunduğunu ifade eden Günaydın, “Satırlardan proje mi olur? Yine bir yerlerden aldıkları resimleri alıp gösteriyorlar ve bu benim projem diyorlar” şeklinde konuşurken, kendilerinin projeler ortaya koyduklarını ve dünya ile yarışmak için yola çıktıklarını kaydetti.

HER BİRİNİZE GEÇMİŞ OLSUN
DOSB’den kaynaklanan koku sorununa da işaret eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunu devletin, özel idarenin yapacağı bir konu olduğuna değinirken, DOSB’den çıkan atık suyun kapalı sistemle 5 km ileriye taşınması olayını kendilerinin üstlendiğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. 5 km’lik bir hat için sadece 5 milyon liralık malzeme alındığını işçilik ve diğer giderlerle bu yatırımın 10 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Günaydın, “Benim vazifem olmadığı halde şimdi bunu götürüyorum. Kokuyu uzaklaştırıyoruz. Bu konuyu da önleyen Isparta Belediyesi oldu. Bir teşekkür bile etmiyorlar. Her birinize geçmiş olsun” görüşlerinde bulundu.

ISPARTA’YI SEVİMLİ BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ
Isparta’nın tamamını bir park olarak gördüklerine değinen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehre diktikleri bir milyon ağacın yanı sıra yine aynı miktarda gül dikimine ulaştıklarını belirtti. Günaydın, “Isparta gül bahçesi oldu. Yine önümüzdeki 5 yılda da gül dikimi devam edecek ve milyonlarca gül şehrimizi donatacak. Isparta’mız dünyada konuşulan bir il haline gelecek, devamında da şehrimize binlerce kişi turizm kapsamında gelecek gün gelecek 20 otel Isparta’mıza yetmeyecek. Isparta’yı sevimli bir şehir yapacağız” dedi.

GÜN GELECEK ŞEHRE 20 OTEL YETMEYECEK
Isparta’yı ekonomik, ucuz bir şehir yapma gayretinde olduklarına değinen Günaydın, Türkiye’de zamlar yaşanırken, TÜFE’nin yüzde 38 çıktığı bir ortamda belediyenin 1050 kiracısına 2019’da yüzde bir oranında kira zammı yapıldığına dikkat çekti. Yine eğlence, işgaliye gibi vergi dilimlerinde de yüzde 25 ile 75 arasında indirime gittiklerine değinen Günaydın, “10 yıl önce pazarcılarımız 7 metrelik bir tezgaha 57 lira ödüyordu. Geldiğimde bu rakamı 7 liraya düşürdüm ve o günden buyana bir lira artış yapılmadı. Buna belediye olarak hem dayanıyoruz hem de Türkiye’nin en zengin belediyesi oluyoruz. Bunu gerçekleştiren batağın içerisinden çıkmış bir Isparta Belediyesi başarıyor. Allah’ıma şükürler olsun Türkiye’nin en zengin belediyesiyiz. Bu zenginliğe sahip olmasak ne altyapı, ne asfalt, nede Gökkubbe, müzeler, otoparklar yapabilirdik, ne de fabrikalar kurabilirdik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.