50 Yıllık Su Şebekesi Kış Zorluğunu İkiye Katladı

50 yıllık su şebekesi kullanan Körkülerliler, ana şebekedeki patlağı kış şartlarından dolayı bulamayınca, köylülerin çoğunun evinde su akmıyor. Köylüler bidonlarla meydandan yada Delikli Pınar’dan su taşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2022 11:35
50 Yıllık Su Şebekesi Kış Zorluğunu İkiye Katladı

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Körküler Köyü'nde ana şebekede patlak olduğu için köy halkının çoğunun evinde sular akmıyor.  Kar yağışının yoğun olduğu bölgede şebekedeki patlağın nereden kaynaklandığını bulamayan köy halkı, yetkililerin sesin duymasını istiyor.

Yoğun kış şartları altında su ihtiyaçlarını köy çeşmesinden yada Delikli Pınar ismi verilen bölgeden giderebildiklerini aktaran Köy Muhtarı Sadık Kaya, yaklaşık 3 aydır su problemi yaşadıklarını söyledi.

Yer altı şebekesinin 1970’li yıllarda yapıldığını söyleyen Köy Muhtarı Kara, “Şebekemiz çok eski. Bu nedenle patlaklar meydana geliyor. Şu anda kış mevsimi olması nedeniyle patlağın nereden kaynaklandığını bulamıyoruz. Köy halkımızın çoğunun evinde sular akmıyor. Köy meydanına yakın oturan var uzak oturan var. Buradaki çeşmelere gidip gelmekte de zorlanılıyor. Yaz olsa belki biraz önemli olmayabilir ama kış şartları burada ağır geçiyor” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Yaklaşık 50 yıllık su şebekesinin kullanıldığı Körküler’in bu problemi İl Özel İdaresi tarafından 2022 yatırım programına alındığı öğrenildi.  Ancak ne zaman faaliyete geçeceği ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.