63 Yaşında Ustalık Belgesi Sahibi Oldu

Isparta Mesleki Eğitim Merkezi tarafından verilen aşçılık kursuna katılan 63 yaşındaki Mehmet Ali Özdemir, kurs bitiminde ustalık belgesi almaya hak kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2011 15:43
63 Yaşında Ustalık Belgesi Sahibi Oldu

Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Vakıflar Öğrenci Yurdundan hizmetli olarak emekli olan Mehmet Ali Özdemir, Aşçılık meslek dalında kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazandı.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun kendisine tanıdığı haklardan istifade ederek Isparta Mesleki Eğitim Merkezine müracaatta bulunduğunu ifade eden Özdemir; “Haziran ayında yapılan kalfalık sınavlarına girdim, başarılı oldum ve kalfalık belgesi almaya hak kazandım. Bununla da yetinmedim, Ekim ayında yapılan ustalık sınavlarına girdim. Bu sınavlarda da başarılı oldum. Ustalık belgesi almaya hak kazandım. Bana bu fırsatı veren okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

1947 yılında Eğirdir’e bağlı Sipahiler köyünde doğan 63 yaşında düğünlerde yemek yaparak yaşamını sürdüren Mehmet Ali Özdemir; “Gençlere sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Yarının ne getireceğini bilinmez. Hiç vakit kaybetmeden Isparta Mesleki Eğitim Merkezine müracaatta bulunun, belge sahibi olun. Piyasada ve özellikle de toplumun geniş kesimini ilgilendiren düğünlerde yemek yapanların mutlaka belge sahibi olmaları gerekir. Bu konuda yetkililer ve düğün sahipleri daha duyarlı olmalıdır. Belge sahibi olmanın hiçbir zorluğu bulunmamaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.