7 Metrelik Kanala Düşen Ali Sinan Cirit'in Davası Sonuçlandı

Üniversite kampusundaki 7 metrelik kanala düşerek hayatını kaybeden öğrenci Ali Sinan Cirit’in davası sonuçlandı.

Yayınlanma:
7 Metrelik Kanala Düşen Ali Sinan Cirit'in Davası Sonuçlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsündaki 7 metrelik kanala düşerek hayatını kaybeden Ali Sinan Cirit’in davası sonuçlandı.

Mahkeme, inşaat firması sahibine 2 yıl 1 ay, firma vekiline ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanıklara verilen hapis cezaları toplam 33 bin 400 lira adli para cezasına çevrildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit (19), 30 Eylül’de 2021 tarihinde, saat 22.20sıralarında üniversitenin yemekhane binası ikmal inşaatı için açılan 7 metre derinliğindeki kanala düşerek hayatını kaybetmişti.

Kazayla ilgili hazırlanan olay yeri inceleme ve keşif tutanaklarında kanalın bulunduğu alanda yaya geçişini engelleyecek güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtildi.

Benzer ihmallere vurgu yapan bilirkişi raporunda, ayrıca kanalın etrafının yeteri kadar aydınlatılmadığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasının kazanın birinci sebebi olduğu, Cirit’in kanalı fark etmemesi ve algılayamamasının ise kazanın ikinci sebebi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.