8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Gerçekleştirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2016 18:08
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Gerçekleştirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi, Aksu Meslek Yüksekokulu Sosyal Aktiviteler Kulübü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen sanat, medya ve iş hayatını ele alan bir söyleşiyle kutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, Ses Sanatçısı, Oyuncu ve Makyaj Uzmanı Suzan Kardeş, Show TV Magazin Programları Müdür Yardımcısı, Haber Müdürü Ömür Sabuncuoğlu ile Ankara’nın İlk Kadın Sanayicisi, Nurus Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi, Gökyay Satranç Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Birten Gökyay konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KASAUM Müdürü Doç. Dr. Gülin Beyhan, tüm kadınların gününü kutlayarak başladığı konuşmasında bugünün kadının toplumsal, ekonomik ve siyasi başarılarının kutlanması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş uluslararası bir gün olduğunu belirtti. KASAUM’un kurulma amacına değinen Beyhan, sözlerini “kadının çalışma hayatının her alanında yer alması, başarılarının desteklenmesi ve kadına karşı şiddetin azaltılması” temennilerinde bulunarak noktaladı.

Kadınlar olmadan her şeyin eksik olacağını belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise kadınların iş hayatında yer almalarına büyük önem verdiklerini bu sebeple “Kadın Girişimciler Kurulu”nu kurduklarını söyledi. Kurulun başarılı çalışmalarından duydukları gururu dile getiren Başdeğirmen, “Çözüm odaklı, inatçı kadınları ekonominin içinde görmek istiyor ve destekliyoruz.”dedi.

Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da Dünya Kadınlar Günü panelini SDÜ’de düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek kadın girişimcilerin sayısının her sektörde artması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Suzan Kardeş, Ömür Sabuncuoğlu ve Birten Gökyay’ın konuşmacı olarak yer aldığı SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Akca başkanlığındaki “Sanat, Medya ve İş Hayatında Kadın” konulu panele geçildi. İş hayatlarında önemli başarılara imza atan ve Türkiye’de adından söz ettiren katılımcılar, kariyer yaşantılarına dair bilgiler verdi. Kadın olarak iş hayatında karşılaştıkları zorluklardan bahseden konuşmacılar, “Erkekler ağlamaz! Kadınlar bunu yapamaz! Erkekler bunu yapar! gibi kalıplardan kurtularak çalışmaya devam etmeliyiz” mesajını verdiler.

Ayrıca söyleşi sonunda Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi fuaye alanında; H. Gülsen Çelik, Tuğba Nur Hünük Erdil ile Gülnur taş tarafından “Kadın Gözüyle Isparta Evleri” isimli fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.