8 Mart’ta Girişimci Kadınlara Mikro Kredi Tanıtımı Yapıldı

Elele Derneği’nde, Dünya Kadınlar Gününe özel kadınlara mikrokredinin sunduğu imkânlar anlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2022 16:04
8 Mart’ta Girişimci Kadınlara Mikro Kredi Tanıtımı Yapıldı

Elele Derneği’nde, Dünya Kadınlar Gününe özel kadınlara mikro kredinin sunduğu imkânlar anlatıldı. Toplantıya Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Mikro Kredi Ege Bölge koordinatörü Necla Alan Özata, Elele Derneği Başkanı Canan Aydın ve birçok kadın girişimcisi katıldı. Elele Derneği Başkanı Canan Aydın konuşmasında, “Ülkemizde üreten çalışan kadına ihtiyaç çok fazla var. Mikrokredi bu konuda güzel imkânlar sağlıyor.” dedi.

Çocuk ve kadınlar için projeler yapan, ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara destek sağlayan El Ele Derneği’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel toplantı yapıldı.  Toplantıda, üreten ev hanımlara mikro kredinin sunduğu imkânlar Necla Alan Özata krediden yararlanmak isteyen kadınları bilgilendirdi.

Mikro kredi Ege Bölge koordinatörü Necla Alan Özata verdiği bilgilendirmelerde “ Bu gün burada toplanmamızın amacı 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak amacıyla toplandık. Burada toplanmamızın sebebi ise Elele Derneği Başkanı Canan Aydın, ciddi anlamda Mikro krediye destek veren kurulduğu andan itibaren en büyük destekçilerimizden bir tanesi olduğu için. Anlattığım Mikro Kredi ev hanımlarına gelir getirici faaliyetlerde bulunma amacıyla verilen ufak bir sermaye, yaklaşık 2003 yılından beri projeyi yürütüyoruz. Çıkışı Diyarbakır olup başarıyı yakaladıktan sonra dalga dalga birçok ile sıçradı. Şuan 65 ilde 95 şubesiyle faaliyetlerine devam ediyor. Isparta’da 2009 yılından beridir işleyişte olan mikro krediden 2000’e yakın kadın faydalandı. Aktif krediden yararlanan kadın sayısı ise 500 civarlarında. Kredimizden yararlanan kadınlar ev iş, hayvancılık ve kendi uğraş alanları içerisinde birçok üreten kadınlarımıza güvendikleri 5 kişilik olacak şekilde kredimizi veriyoruz. Bin TL’den başlayan kredi limitimiz yapılan işle doğru orantılı şekilde her yıl bin TL olarak artıyor. Bizim istediğimiz tek şey kredi sahiplerinin gelir getirici faaliyette bulunmaları. Eşine evine destek sağlamak isteyenler için kaçırılmaz fırsat. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bu fırsattan tüm kadınlarımız faydalansın ve haberdar olsun diye tanıtımını gerçekleştiriyoruz.” Dedi. 

Tanıtımın ardından konuşan Elele Derneği Başkanı Canan Aydın “yaklaşık 7-8 yıl öncesi mikrokredi ile tanıştık. O günden sonra dernek için mikrokredi kullanıyoruz.  Tabi ferdi olarak kullanan üyelerimiz de mevcut. Çok memnun kaldığımız ve desteklediğimiz bir proje olan Mikro krediyi dünya kadınlar gününe özel toplantımızda tekrar tanıtmak istedik. Çünkü ülkemizde üreten çalışan kadına ihtiyaç çok fazla var. Mikrokredi bu konuda güzel imkânlar sağlıyor.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.