80 Hafız İcazetini Aldı

80 Hafız İcazetini Aldı

Yayınlanma:
80 Hafız İcazetini Aldı

Hemen hemen Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından öğrencilerin bulunduğu Mekke Eğitim Vakfı’na bağlı Mekke Kur’an Kursundan mezun olan 24 farklı ülkeden 80 öğrenci Hafızlık Tacı’nı aldı. Törene katılım oldukça yoğundu.

Mekke Eğitim Vakfı’na bağlı faaliyet gösterin Mekke Kur’an Kursu bu sene 80 hafızını mezun etti. Yeni hafızlar için Dere Mahallesi’ndki Mekke Kur’an Kursu yerleşkesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, İl Müftüsü Bayram Şahin, AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta eski Milletvekili Said Yüce, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Mekke Eğitim Vakfı’nın önemli hizmetlere imza attığını belirterek yeni hafızlara başarılar diledi.

GÜZEL BİR İKLİM MEVCUT
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’de konuşmasında “Ülkemizde güzel bir iklim mevcut, bu iklimi devam ettiriyoruz. Önümüze zaman zaman bazı engeller çıkıyor, demek ki biz üzerimize düşen vazifede bazı eksiklikler yapıyoruz. Hiç durmadan, heyecanımızı yitirmeden seferimize devam edeceğiz. Biz seferle mükellefiz, zafer Allahtan. Bu törenleri düzenleyen, burada hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki böyle müesseseler var, biz bu müesseseler sayesinde ayakta duruyoruz. Bizlerden dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.

80 DEĞİL BİN 80’LERE ULAŞMALIYIZ
Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç ta konuşmasında “Biz cenabı hakka şükretmekten aciziz. Rabbim Kur’an’ın kerametini nasip eyledi bize. Bu güzel sonucu elde etmemize vesile olan velilerimize, öğrencilerimize, müessesemizin bütün çalışanlarına, hocalarına, fedakarca gayret eden bütün elemanlarımıza ve siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum.
Kuran’ın okunduğu yere Allah’ın rahmeti bolca iner, meleklerini muhafız yapar. Fakat buna rağmen huzuru tam yerinde olan bir İslam ülkesi maalesef göremiyoruz. Demek ki daha çok gayret etmeliyiz. Sayıları çok aşmalıyız. 80 değil, bin 80’lere ulaşmalıyız.
1991 yılında başlayan Kur’an hizmeti ile o gün 1 camide hatimle teravi kılınıyordu. Bugün 70’i geçti. Şu an itibariyle bu öğrencilerimizin dışında 205 öğrenci hafızlığa çalışıyor. 220 öğrenci de yeni kayıt yaptırmıştır. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından bir hayli müracaat var. Şu andan itibaren kayıt yapamıyoruz. Yeni binalara ihtiyacımız var. 2 aya kadar bir binamızın temeli atılacak ama bu yeterli değil. Bu açıdan dualarınızı bekliyoruz. Kur’ansız ve namazsız nesil kalmamalı. Kur’an beşerin derdine derman olacaktır” dedi.

ISPARTA’NIN MANEVİ MUHAFIZLARI
İl Müftüsü Bayram Şahin ise konuşmasında; “Bugün 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı sonunda Mekke Kur’an Kursumuzun hafızlığını bitiren 80 hafızımız için icazet merasiminde bulunmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizler bugüne kavuşturan yüce rabbimize sonsuz şükürler olsun. Isparta’nın 4 bir taraftan kapılarını tutmuş olan 4 Kur’an kursumuz var. Bunlar adeta Isparta’nın manevi muhafızlarıdır. Durmadan Kur’an ın okunduğu yerler. Bu yönüyle Isparta’nın manevi muhafızları olmuştur bu kuran kursları. Biz de elimizden geleni yapmaya gayret ettik” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından genç hafızlar Kur’ân ziyafeti sundu. Daha sonra hafızlara icazetnameleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.