84 Çeşit Ürün Sergilenmek Üzere Isparta'ya Getirildi

Isparta Belediyesi ile Çin Hebei eyaleti Xingtai kenti arasında başlatılan yatırım ortaklığı kapsamında Çin'den 84 çeşit ürün, sergilenmek üzere Isparta'ya getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2012 17:55
84 Çeşit Ürün Sergilenmek Üzere Isparta'ya Getirildi

Isparta Belediyesi ile Çin’in Hebei eyaleti Xingtai ili arasında başlatılan yatırım hamlesi ilk meyvesini verdi. Traktör, güneş enerjisi başta olmak üzere otomobil, motosiklet, rüzgar tribünleri, batarya fabrikaları dahil olmak üzere 84 ürün Isparta’ya ulaştı. Konteynırlar halinde Isparta’ya ulaşan numuneler bayramın hemen ertesinde yatırımcılar başta olmak üzere Ispartalıların ziyaretine açılacak. Bu ürünlerin ulaşmasıyla birlikte Çin ile Türkiye, Xingtai ile Isparta arasında çok büyük ekonomik işbirliği de başlamış olacak.

Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ve Chen Lıwei’den oluşan bir heyet Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın ekonomisini kalkındırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Günaydın, Isparta’da sanayi yatırımlarının olmaması nedeniyle kayıplar yaşandığını dile getirdi. Başkan Günaydın, belediye olarak da istihdam oluşturmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Bunlar arasında ISBAŞ bimsblok fabrikasının geri alınmasını, BELMAŞ Bimsblok Fabrikasının kurulmasını ve son olarak yalıtım ve izolasyon fabrikasının da temel aşamasına getirilmesini sayan Günaydın, “Isparta’da pomza konusunda ciddi sanayileşme içerisindeyiz” dedi.

2 yıldan bu yana yine Çin Hükümeti ve Hebei eyaleti Xingtai ili ile yakın ilişkiler kurduklarını ve yatırım seçenekleri aradıklarını belirten Günaydın, Çin’e gittiklerini, Çin Hükümetinden Xingtai ili ile ilgili olarak yatırım ve teşvik yetkisi aldıklarını hatırlattı. Bu yetki çerçevesinde Hebei eyaleti Xingtai ili ile yatırım sözleşmeleri yapıldığını belirten Günaydın, bunun bir neticesi olarak bugün 84 farklı ürünün numunelerinin Isparta’ya ulaştığını kaydetti. Ulaşan numunelerin bayram sonrasında Isparta ve Türkiye ile paylaşılacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, özellikle elektrikli otomobil üretimi, traktör, elektrikli motosiklet, yüksek teknolojili elektrik üretimi ile ilgili olarak fabrikalar kurulması noktasında fikir birliği oluştuğunu aktardı. Bu fabrikaların sahip ve yöneticilerinin önümüzdeki aydan itibaren şehre geleceklerini söyleyen Günaydın, “Fabrikaların kurulması aşamasına geçildi. Isparta’da istihdama yönelik çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Isparta’nın istihdamdan dolayı devamlı göç verir hale geldiğini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da belediye olarak kalkınma hamlesi başlattıklarını aktararak, şehri ekonomi ve sanayinin hatırı sayılı merkezleri arasında girmesi düşüncesi taşıdığını bildirdi. Günaydın, “Isparta’yı göç veren değil, göç alan bir il konumuna getirmeyi hedefliyoruz. Isparta’nın mutluluklar, yaşanabilir bir şehir olması yönündeki çalışmalarımız devam edecek. Şimdiden biten, devam eden ve yapılacak olan tüm çalışmalarımızın Isparta halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ise Isparta Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a kendilerine gösterdikleri ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür etti. 84 çeşit ayrı numunenin Isparta’ya ulaştığını belirten Niu Fuzeng, “Bu ürünlerin ulaşmasıyla birlikte Çin ile Türkiye, Xingtai ile Isparta arasında çok büyük ekonomik işbirliği de başlamış olacak. Bugün Çin’e dönüyorum, Isparta halkının ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın iyi niyetlerini Çin halkına ileteceğim. Isparta halkına ve Yusuf Ziya Günaydın’a hoşçakal diyorum ve memnuniyetlerimi bildiriyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum