84 Dairelik Konut Projesi Hazır Ancak İhaleye Katılan Yok

84 dairelik konut projesi ihaleye çıkacak şekilde hazır ama ihaleye katılan yok.Yalvaç Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "84 dairelik toplu konut projesi ihaleye çıkacak şekilde hazır ancak artan maliyetler nedeniyle hiçbir firma ihaleye girmiyor."

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2022 11:06
84 Dairelik Konut Projesi Hazır Ancak İhaleye Katılan Yok

Yalvaç Belediyesi tarafından yapılacak 84 dairelik toplu konut projesi ihaleye çıkacak şekilde hazır. Ancak artan maliyetler nedeniyle hiçbir firma ihaleye girmiyor.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, inşaat sektörünün rahatlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. 

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, inşaat sektörünün rahatlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Ancak artan maliyetler nedeniyle, ihale bedeli 68 milyona çıkan projenin ihalesine kimse girmiyor.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü inşaat sektörünün rahatlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:“Bu ekonomik kriz korona virüs ve burnumuzun dibinde yaşanan savaş nedeniyle de, özellikle inşaat sektöründe büyük bir kriz yaşamaktayız. Biz halkımıza vermiş olduğumuz toplu konut sözünü hala unutmuş değiliz. 84 tane dairemizin ihaleye çıkacak vaziyete çıkacak şekilde tüm vazifelere hazır ama ihale bedeli 68 milyon gibi bir bedel çıktı. Bölgemizde ve civar illerde yapılan tüm devlet ihalelerinde de müteahhitler bu belirsizlik yönünden ihaleye katılmamakta. Umudum şudur ki: en kısa sürede Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde devletimiz bu noktada ki bu ülkemizin olmazsa olmaz inşaat sektörüdür.

Fiyat noktasında gerekli düzenlemeyi inşallah yaz aylarında sağlanacağını ön görüyorum. Bu belirsizlik bitirip gerekli düzenlemeler olduğu an Yalvaç Belediyesi olarak 84 tane 2+1 ve 3+1 olmak üzere inşaat ihalesine çıkılacağını ve özellikle 2019 seçimi öncesi Yalvaç Belediyesine müracaat eden dar ve orta gelirli; yaklaşık 1200 civarında ailenin de bu nokta da tek tek aranarak ev sahibi yapacağımızı da bildirmek isterim. Her ne kadar yerlerde ki siyasetçi arkadaşlar Belediye’ye rağmen TOKİ gibi konuşmalar yapmaktaysa da; Yalvaç’ımıza yapılacak her hizmette TOKİ’nin de, ilgili Bakanlıklarında, Kaymakamlığında emrine amade olduğumuzu da bilinmesini arz ederim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.