9 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Kocaeli merkezli 9 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, sahte evrakla kiraladıkları araçları satan 25 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2013 13:38
9 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Yaklaşık iki sene önce polise yapılan ihbar sonucu bir gruba yönelik operasyon düzenlenip 21 kişi gözaltına alınmıştı. 'Kontak 41' adı verilen operasyonda gözaltına alınan bazı çete üyelerinin tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Çete üyelerinden bazılarının yeniden bir araya gelerek yine sahte evrakla araç kiralayıp dolandırıcılık yaptığı tespit edilince, polisler şahısları takibe aldı. Yapılan 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından başta Kocaeli olmak üzere İstanbul, Isparta, Balıkesir, Antalya, Trabzon, İzmir, Sakarya ve Çorum'da 25 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

GÖZALTINDA 17 KİŞİ
Operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Süha B. (42) ile Soner G. (37), Veli Y. (48), Mustafa K. (54), Mustafa G. (25), Şerife G. (43), Bülent K. (33), Gökhan Arif D. (41), Derya A. (36), Arzu Ç. (28), Erol A. (30), Metin Y. (32), Özcan A. (27), Raşit T. (32), Hasan Y. (37), D.G. (17) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.H. (39) ile birlikte 23 kişi gözaltına alındı.

Olcay G. (27) ile Cemil D. (38) isimli şahıslar ön operasyonlarda yakalanarak tutuklanmıştı. Yakalanan 25 kişiden 6'sı serbest bırakıldı.

Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, sahte belgeler, sahte kimlikler ve çeşitli belgeler ele geçirildi. Çete üyelerinin araç kiralama firmalarından sahte kimlikle kiraladıkları araçların ruhsat bilgilerini İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuruna vererek ruhsat sahibinin kimlik bilgileriyle sahte kimlik oluşturduğu ve bu kimliklerle araçları internet üzerinden vatandaşlara değerinin altında satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Çete üyelerinin 3 ay içerisinde 13 araç kiraladığı ve bu araçlardan sadece ikisini satabildikleri ortaya çıktı. Takip edilen çete üyelerinin satmaya çalıştıkları araçlara polis ekipleri şerh koydurarak vatandaşların mağduriyetini engelledi. Yine çeteden araç alacak olanlara ulaşan polis, satış işlemini gerçekleştirmeden vatandaşları bilgilendirerek dolandırılmalarını önledi.

Gözaltına alınan Mustafa K.'nin 3 yıl, Mustafa G.'nin 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu öğrenildi.

Gözaltında bulunan 17 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü olarak dolandırıcılık yapmak suçlamaları ile sabahleyin adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.