A.Haydar Öner: 'Çiçek ve Vali Oğuz İstifa Etmeli'

Yakaören sondaj kuyusu gündemden bir türlü düşmüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 18:34
A.Haydar Öner: 'Çiçek ve Vali Oğuz İstifa Etmeli'

Yakaören sondaj kuyusu gündemden bir türlü düşmüyor. 12 Haziran seçimlerine gidilirken siyasilerin de bir numaralı gündem maddesi haline gelen kuyu ile ilgili olarak Vali Memduh Oğuz basın açıklaması yapmış ve kuyunun kapatıldığını müjdelemişti.

 Ancak, kuyunun kapatıldığı haberlerinin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, kuyudan gaz çıkışının halen devam ettiğini açıklamıştı.

CHP’li Öner’den Başbakan Yardımcısı Çiçek’e eleştiri
SDÜ’lü profesörün açıklamalarından sonra konunun muhataplarından birisi olan Eski Vali, CHP Adayı Ali Haydar Öner, partisinin Atabey programı esnasında kuyuyla ilgili çok sert açıklamalar yaptı. Öner, “Kuyuyla ilgili olarak Basın Kulübü’nde ‘göstermelik’ demiştim. Sonra bir işgüzarlıkla, telaşla, alelacele Başbakan Yardımcımız Sayın Cemil Çiçek’i de yanlışlarına alet ederek ve Sayın Cemil Çiçek de gerçeklere aykırı şekilde demeç vermeye tenezzül ederek milletimizi yanıltmaya çalışmıştır. Cemil Çiçek’e yakıştırılamayan bir davranış içerisine girmiştir. Bir süre için herkesi aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız. Yakaörenlileri hiç bir şey bilmez durumuna düşürmek Ispartalıları yanıltmaya kalkışmak AKP’lilerin de, AKP’nin Başbakanının da, Başbakan Yardımcısının da, onlara yağcılık ve şakşakçılık yapan Valinin de hayrına değildir” dedi.

Öner: “Çiçek ve Vali Oğuz istifa etmeli”
Öner ayrıca, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Vali Memduh Oğuz’u istifa etmeye davet etti. Öner, “Sayın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ona çanak tutan Vali istifa etmelidir ve halihazırdaki Başbakan onlar hakkında soruşturma açmalıdır. Aynı zamanda TPAO yetkilisi olup yalan yanlış telkinler doğrultusunda demeç verenler de utanmalıdır. Kuyu gaz sızdırmaya başlamıştır, önümüzdeki günler çok daha tehlikeli şeylere işarettir. Bu milleti aldatmaya ve riske sokmaya kimsenin hakkı yoktur. 3 oy uğruna yalan söyleyenler bu millete layık yöneticiler değildirler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum