Acilen Önlem Alınmalı! Fiyatlar Nereye Gidiyor

Isparta Mimarlar Odası tarafından yayınlanan manifestoda artan kira fiyatlarına dikkat çekildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2022 13:01
Acilen Önlem Alınmalı! Fiyatlar Nereye Gidiyor

Isparta Mimarlar Odası tarafından yayınlanan manifestoda artan kira fiyatlarına dikkat çekildi.

Açıklamada, günümüzde asgari ücret miktarına yaklaşan ve artmaya devam eden ev kiralarının insanların barınma hakkını riske soktuğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Barınma hakkı ilk olarak 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde tanımlanmış ve daha sonra devletlerin anayasalarında ve diğer milletlerarası sözleşmelerde yer bulmuştur.

T.C. Anayasası Madde 36: “Herkes temel insani gereksinimlerini karşılayabilecek, insan haysiyetine yakışır biçimde konut ve barınma hakkına sahiptir.

T.T. Anayasası Madde 57: “Devlet şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını özeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler.

”Ancak günümüzde asgari ücret miktarına yaklaşan ve her gün artmaya devam eden ev kiraları en temel insanlık hakkı olan barınma hakkını riske sokmaktadır.

Durum daha da vahim boyutlara varmadan ivedilikle gerekli önlemlerin alınması zaruridir. Mimarlar Odası olarak her türlü işbirliğine hazırız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum