Adada Antik Kenti Anlatıldı

Adada Antik Kenti Anlatıldı

Yayınlanma:
Adada Antik Kenti Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi ile Radyo- Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan “Akademik Köşe”nin yeni bölümünde “Adada Antik Kenti ve Antik Dönemde Tarımsal Ekonomi” konusu ele alındı.

Bilim TV YouTube kanalı ve Radyo SDÜ’den canlı yayınlanan programda, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mörel, Radyo Programcısı Murat Kasap’ın sorularını yanıtladı.

Adada’nın Sütçüler ilçesine bağlı dağlık bir coğrafyanın içerisinde yer alan Sağrak köyünde bulunan önemli bir antik kent olduğunu dile getiren Mörel, Kültür Bakanlığının izniyle 2021 Yılından itibaren burada arkeolojik araştırmalara başladıklarını belirtti.

Daha önce bu alanda yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi aktaran Mörel, “Biz burada arkeolojinin önemli bir tekniği olan yüzey araştırması yapıyoruz. Özellikle arkeolojik potansiyeli ve Pisidia Bölgesindeki arkeolojik ve tarihsel rolü açısından oldukça büyük bir kent. Adada denilince insanlar sınırlı birtakım yapıları görüyorlar ama bu yıl yaptığımız çalışmalar buranın aslında büyük ve önemli bir kent olabileceğini gösteriyor. Bununla ilgili bilimsel çalışmalarımız da devam ediyor. Bence Adada’nın en büyük potansiyeli sahip olduğu yapıları korumuş olmasıdır. Bu potansiyel de turizm açısından bu bölgeyi önemli bir noktaya getiriyor. Adada’yı ziyaret edince fark edeceksiniz ki birçok yapı çatısına kadar korunmuş durumda. Pek çok antik kent restorasyon çalışmalarının bir neticesi olarak ayağa kaldırılmıştır. Ama Adada Antik Kentinde böyle bir durum söz konusu değil. Orda her şey en son kullanıldığı haliyle ayakta duruyor. Burası 2 bin 200 yıldır ayakta diyebiliriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.