Adar’dan Gök’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Adar’dan Gök’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2019 17:03
Adar’dan Gök’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve beraberindeki heyet, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’e tebriklerini ileten Başkan Adar, şu sözlere yer verdi. “Seçimlerin ülkemize ve memleketimize hem şahsım hem de Borsamız adına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Belediye Başkanlığınız hayırlı olsun. Malumunuz, Isparta Ticaret Borsası olarak Eğirdir de ki üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla irtibat bürosu açtık. Hizmetlerimiz bununla sınır kalmayıp daha önceki yıllarda düşünülen fakat hizmete geçiremediğimiz Elma Fuarı projemiz var. Elmanın başkenti olan Isparta’da, üretim ağırlıklı olarak Eğirdir ve Gelendost bölgelerinde yapılmaktadır. Zaten Türkiye pazarında bir marka olduk. Coğrafi şartlar nedeniyle bizim ilimizin genelinde üretilen, özellikle bu bölgede üretilen elma aroma olarak, kalite olarak Türkiye’nin diğer yerlerinde üretilen elmadan farklı olduğu görülüyor. Bu özelliğimizi iyi değerlendirmeli ve ihracatta kendimizi geliştirmeliyiz. Fakat bu yıl müstahsilin elması pazarlamada yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı soğuk hava depolarında uzun bir süre bekledi. Bu konuda hazırladığımız talepleri içeren raporu TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç aracıyla Cumhurbaşkanımıza iletme imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Isparta mitinginde, buzhanelerde 400 bin ton elmanın kaldığını ve tüketilmesi için tanzim satış noktalarında satılmasını uygun gördü ve elma pazarı canlılık kazandı. Bazı bürokratik sorunlarından dolayı Elma Fuarı çalışmalarımız yarım kalmıştı. Bu konuda işbirliği içinde hareket edersek eğer, Belediyenizin de vereceği destekle Eğirdir İlçemize fuar alanı kazandırmak istiyoruz. Memleketimize canlılık getirecek olan bu proje sayesinde ticaret ve ihracat hacmimizin artacağı düşüncesindeyiz. Her zaman dediğimiz gibi, Tüccar kazanırsa müstahsilde kazanır.” dedi.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, şu sözlere yer verdi: “Ziyaretiniz bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Öncelikle ziyaretiniz için Başkan Ahmet Adar ve Meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Isparta Ticaret Borsası olarak yapmış olduğunuz faaliyetleri yakından takip etmekteyim. İlçemize Fuar merkezinin kazandırılması için başlattığınız proje hakkında daha önceki yıllarda malumatım vardı. Belediye Başkanlığımızda ilk olarak yapmayı planladığımız kültür merkezi projemizi genişletip, elma fuarıyla birlikte kompleks haline getirmeyi düşünebiliriz. Eğirdir Belediyesi olarak, faaliyetleriniz kapsamında yapacağınız çalışmalarda işbirliği içinde olmayı bizlerde isteriz. Bu konularda yapacağımız çalışmalarda sizlerin de görüşlerinden ve tecrübelerinden her zaman yararlanacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.