ADD'nin Cumhuriyet Tırı Isparta'da

ADD'nin Cumhuriyet Tırı Isparta'da

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2019 08:59
ADD'nin Cumhuriyet Tırı Isparta'da

Milli Mücadelenin 100'ncü yılında yeniden milli mücadele duygusunu ve coşkusunu yaşatmak için ADD Genel Merkezi tarafından başlatılan Cumhuriyet Tırı projesinin Isparta ayağı 6-9 Temmuz tarihleri arasında Isparta'ya geliyor.

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.Yılında, o coşkuyu yeniden yaşatacak “Müze/Sergi Tırları ile Anadolu’yu Edirne’den Hakkari’ye, Muğla’dan Kars’a dolaşıyor.

Konuyla ilgili ADD Isparta Şube Başkanı Mevlüt Özil, "İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan,10.Yıl Madalyası’na orijinal objelerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemenin ve panoların yer alacağı tırlar; iç donanımı sayesinde akşamları açık hava sinemasına ya da sahneye dönüşebilecek, filmlere, konserlere ve söyleşilere ev sahipliği yapabilecek. GYK Üyesi Dursun Ali Toraman ve A.İlhan Gülek tarafından projelendirilen tırlardaki sergi, tarihçi-yazar A.İlhan Gülek’in koleksiyonundan oluştu.

Cumhuriyet Tırı, 6 Temmuz Cumartesi günü ISPARTA da duracak ve ziyaretçilere açılacak. 100.Yılda Cumhuriyetin coşkusunu yeniden yaşatmamıza, genç kuşakları heyecanlandırmamıza omuz verin. Güzel günlerin gelişini daha da hızlandıralım. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bu büyük seferberliğinde siz de yerinizi alın. Tüm hemşehrilerimizi bekleriz" dedi.

Cumhuriyet Tırı'nın Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanına gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum