Adnan Polat Kükredi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, kendisini istifaya çağıran sarı kırmızılı 3 yöneticiyi istifaya çağırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2011 21:56
Adnan Polat Kükredi

Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayların ardından başta kulüp yöneticileri olmak üzere kamuoyundan istifa baskısı gören Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, ekranlarda 'aslan' kesildi.

Kendisini istifaya davet eden ve olağanüstü genel kurul isteyen GS'li yöneticiler Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat'ı 'ihanetle' suçlayan Polat, 3 yöneticiyi istifaya çağırdı.  

Polat,"Kimse Galatasaray'ın başkanlık makamını tehdit edemez. Şantaj yapamaz. Bunun adı ihanettir. Galatasaray'ın başkanı aslandır, kuzu değil" sözleriyle rest çekti.

15 Ocak'taki Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayları ve sonrasında Galatasaray yönetimine yönelik kulüp içinden gelen eleştirilere ilişkin Polat, basın toplantısı düzenledi.

Kendisine yöneltilen eleştirileri değerlendiren Polat, istifa etmeyeceğini açıkladı.

İSTİFAYA DAVET EDİYORUM

Galatasaray'ın 2005-2006 yılları arasında içinde bulunduğu ekonomik zorlukları anımsatan Polat, kendisini erken seçime davet eden yöneticileri istifaya çağırdı. Polat,"Galatasaray'ın başkanı kuzu değil, aslandır" diye rest çekti.

"Sıkıntılı zor günlerde etrafınızdakilerin kim olduğun daha iyi anlıyorsunuz. Şimdi beni istifaya, olağanüstü genel kurula davet eden ikinci başkanım. Bu olmazsa seçim için imza kampanyası yaparım diyor. Kimse Galatasaray Başkanlık makamını tehdit edemez. Şantaj yapamaz. Bunun adı ihanettir. Sayın Mehmet Helvcı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya'yı istifaya davet ediyorum. Galatasaray'ın başkanı bir aslandır. Kuzu değildir. Sayın Helvacı'ya yola devam etmemiz mümkün değildir. Bugün istifalarını bekliyorum."

TOKİ BAŞKANININ KONUŞMASI TETİKLEDİ

Türk Telekom Arena'nın açılış gününde yorgun ve uykusuz olduklarının altını çizen Polat, açılış gösterileri öncesi emniyet güçlerinin kendilerine statta davetli olmayan 300 kişilik bir grubun olduğunu ve provatörler olabileceğini söylediklerini kaydetti. Stattaki protestonun ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmasının ardından başladığını söyledi:

"Sayın Erdoğan Bayraktar konuşmaya başlayınca bizim taraftarımızdan ciddi bir tepki geldi. Ben konuşmayı bile duyamadım. Bayraktar'ın konuşması orada yapılmaması gereken, üslup ve ses tonundaydı ve bu GS'li taraftarı irite etti ve tepki koydular. Ben TOKİ Başkanı'na neden böyle yaptın? diye sordum. TOKİ Başkanı da bana şunları şöyledi:

'O kadar büyük bir topluluk karşısında ilk kez konuştum. Ben orada yanlış yaptım. Ben kötü birşey söylemek istemedim. Ben yönetim zafiyetini anlatıp ortaya nasıl bir eser çıktığını anlatmaya çalıştım. Bu olanlardan dolayı GS'li taraftardan ve camiadan özür diliyorum' dedi.

Bizim için TOKİ Başkanı konusu bitmiştir. Muhteşem bir stat ama ortada kalan büyük bir hayal kırıklığı. Bize destek verenlere, emek harcayanlara iyi bir ev sahipliği yapamadık."

KİMSEYİ FİŞLEMEDİK

Statta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto edenleri emniyette Galatasaray yönetiminin bildirdiği, taraftarı fişlediği yönündeki haberleri de yalanlayan Polat, şunları söyledi:

"Emniyet, Ali Sami Yen Stadı'nda da kamera görüntüleri her maçın ardından alır. Demokrasinin içinde insanların protesto hakkı vardır. Biz onların peşine düşmedik. Biz kimsenin ismini emniyete vermedik. Ne kombine alanları, ne de davetiye sahiplerini. Galatasaray taraftarlarını ihbar ediyormuşuz, fişliyormuşuz gibi bir tablo çizildi. Ben Ali Sami Yen'de 47 yılımı harcadım. Taraftarımızı kışkırtıp, huzursuzluk yapıp, politikaya alet etmek isteyenler var. Bunların hiçbiri benim gözümü korkutamaz. Ben taraftarıma söz söyletmedim, söyletmem. Kimse bana Galatasaraylılığı öğretmesin. Kimse Galatasaray üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. "

ARTIK SUSUN!

Yaşanan olayların ardından medyaya yorum yapan Galatasaray Kulübü üyelerine de sert sözlerle seslenen Adnan Polat,"Artık biraz susun!" dedi.

"Lüften artık Galatasarayla ilgili birşeyler söylemeyin. Biraz susun! Bizi yıpratmak için konuşanlar var. Bizi değerlendirmek istiyorsanız. 45 gün sonra yapılacak mali ve idari genel kurula gelin. İbra edin veya etmeyin. Ama lütfen sükunet. Aramızda sanki Galatasaraylılar kendi zekasıyla karar veremez gibi ağır abi görüntüsü verenler var. Kimse GS'lileri böyle yargılayamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.