Aferin Size Çocuklar!

Türkiye genelinde bulunan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulları, toplum yararına çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2013 11:41
Aferin Size Çocuklar!

Toplumda (ÖZEL) insanlar olarak bilinen orta düzey zihinsel engelli çocuklar, birçok kuruma ve kişiye örnek olacak çalışmalara imza atıyor.

Isparta Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulları bünyesinde eğitim gören 13 öğrenci, öğretmenlerinin de desteğiyle okul binası içerisinde uygulama oteli (otelcilik atölyesi) kurdular.

Şimdiye kadar Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren 13 (özel) öğrenci velilerini ve öğretmenlerini mutlu ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğini alan bu özel öğrenciler, sadece otel yapmakla yetinmediler, toplumda ki birçok tabuyu da alt üst ettiler.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Okul Aile Birliği Başkanı Gülşen Uyar, şu ifadelere yer verdi: “ Bizim okulumuz isminde de anlaşılacağı gibi çok özel bir okul. Burada orta düzey zihinsel engelli çocuklarımız eğitim görüyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılının başından itibaren idarecilerimizle birlikte tasarladığımız uygulama otelini hayata geçirdik. Okulumuz bünyesinde hizmete açtığımız bu oteli, Milli Eğitim Bakanlığımız da destekledi. 7 odalı, 16 yataklı olarak hizmet vereceğiz.

Burada ki amacımız okulumuza maddi gelirden ziyade öğrencilerimiz buralardan mezun olduktan sonra iş bulmalarıdır. Yine otelden ziyade ön büro hizmetleri olarak da öğrencilerimize uygulama öğretilecek. Şu anda burada 13 öğrencinin eğitim gördüğünü biliyoruz.

Burada ki eğitimler sonrası 13 öğrencimiz mezun olduktan sonra elde ettikleri yeteneğe göre çeşitli mesleklere yönlendirilecek. Okulumuzda 6 atölye vardı. 7’ncisi de açılmış oldu. Yine çocuklarımızın burada alacağı eğitimler sonrası mevcut otellerde normal yada özürlü kontenjanından iş bulmalarını sağlayacağız. Öğrenciler burada çarşaf katlamayı, yatak yapmayı, temizlik yapmayı,, halkla ilişki kurmayı öğreniyor.

Bir nevi hayata hazırlıyoruz. Bizler ve öğretmenlerimizin bu atölyede eğitim gören öğrencileri turizm sektörüne yönlendirebilirse ne mutlu olurlar, buda anlatılmaz bir tariftir. Belki bazılarımız için çok basit olan temizlik, iletişim gibi konular, burada ki öğrencilerimiz için çok zor oluyor. İşte bu atölyeler sayesinde birçok tapu ve korkuda yıkılıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.