Afganistan'lı Doktor Isparta'da Doğum Yaptı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne eğitime gelen Afganistanlı kadın hastalıkları uzmanı doktor, çocuğunu Isparta'da dünyaya getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2011 10:53
Afganistan'lı Doktor Isparta'da Doğum Yaptı

Afganistan-Türkiye Bilimsel Dostluk ve Kardeşlik Günleri programı kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne eğitime gelen Afganistanlı kadın hastalıkları uzmanı doktor, çocuğunu Isparta'da dünyaya getirdi.

Afganistan'ın Şibirgan Kenti Devlet Hastanesi'nde kadın hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Hangama Kargar Hakımı, gazetecilere yaptığı açıklamada, SDÜ Tıp Fakültesi'ndeki eğitim fırsatını kaçırmamak için, hamile olmasına rağmen, eşi Vahidullah Ayar Hakımı ile birlikte Isparta'ya geldiğini söyledi. Kendisinin Kadın Hastalıkları bölümünde, eşi Vahidullah Ayar Hakımı'nın da Çocuk Hastalıkları bölümünde 3 aylık eğitime katıldıklarını ifade eden Hakımı, doğum yapma tarihinin de eğitim dönemine rastladığını belirtti. SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdiğini anlatan Hakımı, ''Eğitim fırsatını kaçırmamak için Isparta'ya geldik ama doğum da bu döneme rastladı. Çocuğumu Türkiye'de dünyaya getirdiğim için mutluyum'' dedi.

Eşi Vahidullah Ayar Hakımı, çocuklarının ismini Bilal koyduklarını söyledi.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan da, 2009 yılında Afganistan-Türkiye Bilimsel Dostluk ve Kardeşlik Günleri programı kapsamında protokol imzalandığını ve protokol kapsamında SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Afganistan'da 6 hekimin eğitim için geldiğini bildirdi. Kutluhan, hamile olan Kadın Hastalıkları uzmanı Hangama Kargar Hakımı'nın eğitim sırasında doğum yaptığını ifade etti.

Afganistan'dan gelen tüm doktorlara eğitim sonrası sertifika verdiklerini de söyleyen Kutluhan, ''Afganistan'dan gelen Yunus Geni dahiliye, Şafik Amiri genel cerrahi, Uluğbey Rasıh çocuk hastalıkları, Aman Hakımı dahiliye, Hangama Kargar Hakımı kadın hastalıkları, Vahidullah Ayar Hakımı da çocuk hastalıkları

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.