Ahmet Demirkazık 'Ya Alın Ya Bırakın'

Isparta’ya Deri OSB kurulması sürecine ömrünü vererek bu uğurda büyük mücadeleler yapan ve gelinen noktada “istediğim gibi olmadı” diyerek gönül kırıklığını ortaya koyan eski Tabaklar Odası Başkanı Ahmet Demirkazık ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2011 15:10
Ahmet Demirkazık 'Ya Alın Ya Bırakın'

Isparta’ya Deri OSB kurulması sürecine ömrünü vererek bu uğurda büyük mücadeleler yapan ve gelinen noktada “istediğim gibi olmadı” diyerek gönül kırıklığını ortaya koyan eski Tabaklar Odası Başkanı Ahmet Demirkazık, şehir merkezindeki Tabakhane arsasının durumuna en çok tepki gösterenlerden birisi.

Tabakhane esnafının Deri OSB’ye taşınması sürecinde 20’e yakın esnafın yeni yere taşındığını geri kalanların ise mesleği bıraktığına dikkat çeken Demirkazık, “Deri OSB’ye BELMAŞ şirketi tarafından yaptırılan fabrika binalarının bedeli Tabakhane’deki yerlere karşılık mahsup edildi. Oraya taşınanların yerlerini Belediye aldı. Ya gitmeyenler! Orada mesleği bırakan veya başka türlü 60’e yakın kişinin hissesi var, arsası var. Onlar ne olacak?” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bu konuya defalarca söylediğini ancak 2 yıldır bir sonuç alamadığını iddia eden Demirkazık, Belediye yönetimine “Ya tamamen alın ya da bırakın. Gerekli olan imar düzenlemesini yapın ve mallarımızı bize bırakın. Şu anki imar durumu ile arsalarımız üzerinde hiçbir şey yapılamıyor” dedi.


Eski Tabakhane’de yıllardır imar düzenlemesi yapılmasını beklediklerini kaydeden Demirkazık, mal sahiplerinin mağdur durumda olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.