Aile Hekimleri Ankara Yolunda

2010 yılında başlayan Aile Hekimliği uygulamasında sıkıntı yaşayan aile hekimleri 23 Kasım’da Ankara’da gidişata dur diyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Meral Uysalgenç, “Artık ödün vereceğimiz hiçbir şeyimiz kalmadı” ded

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2013 16:28
Aile Hekimleri Ankara Yolunda

Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Meral Uysalgenç, “Aile Hekimliği Uygulaması 2010 yılında tüm yurtta uygulamaya başladıktan sonra, iş yükü ,özlük hakları ve mali kayıplarıyla tükenmişliğe doğru sürüklenmektedir. Gelmiş olduğumuz nokta da, geri adım atacağımız, ödün vereceğimiz hiçbir şeyimiz kalmamıştır. Hızla bitirilme noktasına ve tükenmişliğe doğru sürüklenmektedir. Bu yüzden de ülke modeli altındaki bu uygulama Dünya da örnek olmak bir yana, kötü uygulamalara örnek olarak tarihe geçecektir” dedi.

Uysalgenç, açıklamasında “Bizler birinci basamağa, koruyucu sağlık hizmetlerine gönül vermiş ve aile hekimliğini yürekten destekleyen hekimleriz.Ancak sıkıştık.Birinci basamağa ait olmayan angaryalardan,diğer kurumların işlerini sırtlanmaktan,Sağlık Bakanlığı tarafından negatif performans adı altında sorumluluk verilmeyen ailelerin bedellerini ödemekten ve en çok da birbiriyle uyumsuz mevzuat karmaşasında arada kalmaktan yorulduk. Bu kadar iş yükü altında hastalarımıza ayırdığımız zaman gün geçtikçe azalmakta,bu süre azalınca da hem bizim hem halkımızın memnuniyeti azalmaktadır.Bugüne kadar sağlıkta memnuniyetin artması sadece Aile Hekimliği çalışanlarının özverili gayretleri ile olmuştur.Ama iş yükleri arttıkça Aile Hekimlerinin omuzları çökmeye başlamıştır.Her yeni çıkan sağlık sorununu Aile Hekimliği ile çözmeye çalışan Sağlık Bakanlığı söz hakkı istediğimizde vermemekte,verse de dinlememektedir” ifadelerini kullandı.

23 Kasım’da Ankara’da binlerce aile hekiminin gidişata dur diyeceklerini kaydeden Uysalgenç, “ 23 Kasımda Ankara’ya binlerce kişi olarak Aile hekimliği çalışanları buna ‘’dur’’demek için gidiyor.Artık bizler çalıştığımız sistemde söz hakkımız olmasını istiyoruz.Artık ezilmek istemiyoruz.Bundan sonraki yol haritamızı belirleyip doğacak aksaklıklardan sorumlu olmadığımızı belirtmek isteriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum