Aile Hekimleri Grevde

Aile hekimleri kendilerine nöbet getiren, hekimlerle paylaşılan bilgileri 3. kişilerin denetimine açan 'tam gün' değişikliklerine karşı 4 Aralık Çarşamba günü iş bırakıyor.

Yayınlanma:
Aile Hekimleri Grevde

'Tam Gün' düzenlemesinin de yer aldığı torba tasarıda 'aile hekimlerine en az 16 saatlik nöbet' ile 'yurtdışında görev yapan hekimlere mecburi hizmet muafiyeti' tartışma yarattı. CHP ve MHP 'nin de eleştirdiği düzenlemeleri aile hekimleri de 'iş bırakma eylemi' ile protesto edecek.

Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri ve Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysel Divarcı, grevin Türkiye genelinde 60 ilde yapılacağını ve 1 günlük polikliniklerin hasta kabulü yapmayacağını söyledi. Dr Divarcı, “Grev sürecinde hiçbir hasta mağdur olmayacak” dedi.
POLİKLİNİKLER 1 GÜN ÇALIŞMAYACAK
Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri ve Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysel Divarcı, yapılacak grevde polikliniklerin 1 günlük hasta kabulu yapmayacağını belirterek, “Isparta halkına bir duyurumuz var. Türkiye genelinde 23 Kasım’da Ankara’da yapılan yürüyüşün ardından 4 Aralık Çarşamba günü Aile Hekimleri olarak greve gitme kararı aldık. Grev, Türkiye genelinde 60 ilde yapılıyor. Aile hekimleri yapılan bu grevle 1 gün iş bıraktı. Ancak tabi ki hastanelerimizin acil servisleri açık. Sadece polikliniklerde hasta kabulü olmayacak” dedi.

GREVİN AMACI TORBA YASADIR
Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri ve Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysel Divarcı, yapılan eylemin amacının torba yasa ile ilgili olduğunu belirterek, “Bizim bu grevi yapmamızın amacı torba yasa ile ilgilidir. Bu konu geri dönüşümü olmayan durumlara gelmemesi için grev yapma kararı aldık. Bizim bu grevi yapmamızdaki en büyük amaç, gelen vatandaşlara daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek için yapacağız. Mesleğimizi korumamız için buna ihtiyacımız vardı. Kesinlikle bu bir gün içerisinde vatandaşlar mağdur olmayacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum