Aileler İçin Otizm Rehberi

Aileler İçin Otizm Rehberi

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2021 14:35
Aileler İçin Otizm Rehberi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından otizmli bireyler ve ailelerinin yolculuğunda rehber olacak “Aileler İçin Otizm Rehberi” isimli bir kitap hazırlandı.

Ailelere bilimsel verileri aktarmak amacıyla Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Işık ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Gökçen editörlüğünde hazırlanan kitapta; sadece tıbbi bilgiler değil, özel eğitim ve diğer alanlar ile ilgili de bilgiler veriliyor.

TÜRKİYE’DE AZ SAYIDA BULUNUYOR

Kitapta geniş bir yazar grubunun otizm ile ilgili her şeyi anlattığını belirten Doç. Dr. Ümit Işık, ailelere otizm konusunda rehber olmayı amaçladıklarını kaydetti. Otizm ile ilgili ailelerin sıklıkla kafalarının karışmasına neden olan sorulara yanıtlar verildiğinin altını çizen Doç. Dr. Ümit Işık şöyle konuştu: “Otizmin belirtilerini, nedenini, tanısını, tedavi sürecini, evde yapılabilecekleri konuştuğumuz ve otizm ile ilgili olarak ailelerin aklını sıklıkla karıştıran sorulara cevap verdiğimiz bu kıymetli eserle, multidisipliner bir ekip ile bilimsel veriler ışığında ailelere rehber olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde az sayıda benzeri olan bu kitabın bir başucu eseri olacağını umuyoruz.”

Otizm ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunan Doç. Dr. Işık şunları söyledi: “Otizmin belirtilerinin ilk 2 yaşta ortaya çıkıyor. Belirtilerin şiddeti yıllar içerisinde değişiklik gösterebilir. Otizm yaşam boyu devam edebilen bir bozukluk olup, belirtileri de her çocukta farklılık gösterir. Bu nedenle otizm tanılı her çocuk birbirinden farklı olabilir. Yaşamları boyunca hiç konuşmayan, çevresiyle hiç iletişim kuramayan çocuklar olabildiği gibi, yardıma ihtiyaç duymadan yaşamını devam ettirebilen hatta meslek sahibi olanlar da vardır.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.