Ak Parti 6 Seçimdir Oylarını Artırıyor

AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, partilerinin son 6 seçimdir oylarını artırdığını, bu seçimlerden de anayasayı değiştirecek bir çoğunluk sağlayarak çıkacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2011 10:20
Ak Parti 6 Seçimdir Oylarını Artırıyor

AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, partilerinin son 6 seçimdir oylarını artırdığını, bu seçimlerden de anayasayı değiştirecek bir çoğunluk sağlayarak çıkacaklarını söyledi.
    
Kurt Aktif Gazeteciler Derneği'nde gazetecilerle biraraya geldi. Kurt, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminden yeniden AK Parti iktidarının çıkacağını iddia etti. Gazetecilerle sohbet eden Kurt, gazetecilerin seçimle ilgili sorularını da yanıtladı.
    
12 Haziran'da yapılacak seçimde iktidarın değişmeyeceğini ifade eden Milletvekili Kurt, AK Parti'nin Anayasa'yı tek başına değiştirecek çoğunlukla Meclis'e gelmeyi hedeflediğini kaydetti. Muhalefetin de AK Parti'yi bu çoğunlukla getirmemek için mücadele vereceğini savunan Kurt, ''Bu seçimler Türkiye'nin yeni Anayasa'nın sivil irade ile milletin temsilcisi parlamento aracılığıyla yapılacağı dönemin mimarlarını oluşturacak milletvekillerinin seçileceği bir seçim olacaktır. Bu açıdan Türkiye'de ilk.'' diye konuştu.
    
''Bütün siyasi partiler seçim beyannamelerinde Anayasal düzene ilişkin farklılıklarını ortaya koyacaklardır'' diyen Kurt, mevcut iktidarın 2007 seçimlerinde verdiği sözü bu seçimde tam olarak yerine getireceğini vurguladı. AK Parti'nin bugüne kadar yapılan 6 seçimden galip çıktığını hatırlatan Kurt, iktidarın sürekli seçim kazandığını muhalefetin ise ''İhanet ediyorlar, hainlik ediyorlar''gibi söylemler ürettiğini belirterek şöyle devam etti: ''Milletin gözü kör mü? AK Parti 6 seçimdir oylarını artırıyor, referandumlarda ortaya attığı, desteklediği tezler halk tarafından kabul ediliyor. Bu tür söylemler iktidarın enerjisini lüzumsuz işlerde harcanmasına neden oluyor. ''İhanet, hainlik, yandaşlık'' gibi söylemlerle muhalefet yapılmış olmaz. Tabii ki ülkenin bazı sıkıntı ve sorunları var. İşsizlik sorunu çözümlenememiş, ekonomiye ilişkin sorunlar var ama yapılanlar da var. Sağlıkta sıkıntılar olabilir ama aile hekimliği sistemi, kamu hastanelerinin birleşmesi gibi güzel hizmetleri kimse yok sayamaz'' dedi.
    
AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için sürecin devam ettiğini de anlatan Kurt, ''Herkes aday adayı olabilir. Isparta'da AK Parti 1. parti çıkacak. İnsanlar siyasi tercihlerini sandıkta yapacaklardır, saygı duyuyorum. Ama ülkede AK Parti iktidar olacak. Kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor. Isparta'da da birinci parti çıkacak. Yeni AK Parti iktidarı dönemine şimdiden hazırlanmalı. Sorumluluk sahibi kişiler yeni döneme ilişkin Isparta adına isteyeceklerinin hazırlıklarını yapmalı. Sivil toplum örgütleri Isparta siyasetçisinden ne isteyeceğine hazırlanmalıdır. Gazeteciler dışında bunu dile getiren yok''dedi.
    
Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme sorunuyla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'dan söz aldığını da ifade eden Kurt, Isparta OSB'nin durumunun yüzde 75 doluluk oranı aranmadan çözümlenebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.