'AK Parti İktidarında Gelir Adaletsizliği Arttı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, AK Parti iktidarında gelir adaletsizliğinin arttığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2011 19:18
'AK Parti İktidarında Gelir Adaletsizliği Arttı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, AK Parti iktidarında gelir adaletsizliğinin arttığını belirtti.

Coşkuner, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin, 2002 yılından bu yana ülkeyi layıkıyla yönettiği söylemlerine karşın, her geçen gün ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliğinin arttığını belirterek, ''Zenginin daha çok zenginleştiği, fakirin daha da fakirleştiği bir ekonomide başarılı bir politikadan bahsetmenin mümkün olmaz. Bu başarısızlıktır'' dedi.

Gelir dağılımındaki uçurumun derinleştikçe ve uç noktalarda toplumsal sınıflar yarattıkça kaos ve huzursuzluğun ülkeyi ele geçireceğini savunan Coşkuner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Ülkemizde gün geçtikçe artan suç oranlarının en önemli sebeplerinden biri de bu uçurumdur. Başbakanlığa bağlı Türkiye İstatistik Kurumunun rakamları yumuşatarak kamuoyuna sunduğu hepimizin malumudur. Buna rağmen TÜİK verilerine göre, en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkının 8,5 kata çıktığını öğreniyoruz. Yumuşatılmayan acı gerçekleri düşünmek dahi ürkütücüdür. Yandaş zenginlerin koruyucusu, fakirin, yoksulun düşmanı bir iktidarla ortaya çıkan bu sonuca şaşırmıyoruz elbette. Çünkü 8 yıldır vatandaşı fakirleştirmede büyük başarı sahibi olan AKP ile yaşayacağımız bugünler için daha önce vatandaşlarımızı uyarmıştık.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.