AK Parti Seçim Startını Yalvaç’tan Verdi

Ak Parti İl Teşkilatı 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçim çalışmalarına Yalvaç’ta start verdiler.

Yayınlanma:
AK Parti Seçim Startını Yalvaç’tan Verdi

Ak Parti İl Teşkilatı 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçim çalışmalarına Yalvaç’ta start verdiler.

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştirmek ve partilileri ile bir arada olmak üzere Yalvaç’a gelen Ak Partili mevcut Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt ve Milletvekili Adayları Doç. Dr. Suat Kolukırık, Recep Özel ve Dr. Pınar Taner Topsakal, bugün Yalvaç’ın Yağcılar Köyü yakınlarında yaklaşık yüz araçlık bir konvoyla karşılandı. Daha önce açıklanan programa göre Yalvaç’a geleceği bildirilen mevcut milletvekili Sait Dilek’in ise rahatsızlığı nedeni ile Yalvaç’a gelemediği bildirildi.

Toplantıya Ak Parti İl Başkanı M. Uğur Gökgöz, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları,  belediye meclisi, il genel meclisi köy-kasaba-mahalle temsilcileri, bazı sivil toplum örgütleri ve kooperatiflerin temsilcileri katıldı.

Yalvaç Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 12.00’de toplanan Ak Parti’lilere ilk olarak Yalvaç ilçe Başkanı Muammer Sert seslendi. Sert konuşmasına aday listesine giremeyen milletvekilleri Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek’e Ak Parti’ye olan hizmetleri için teşekkür ederek başladı. Sert “Bundan sonraki hedefimiz hizmet bayrağını taşıyacak olan adaylarımızı TBMM’ye göndermektir. Türkiye hazır, hedef 2023. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KURT: “Yalvaç Tavrını Bozmayacak ve Ak Parti Adaylarını Meclise Gönderecek”
Mevcut Milletvekili hem şehrimiz Haydar Kemal Kurt yaptığı konuşmada seçimlerin değişim ve yenilenmenin, farklı görüşlerin göreve gelmesinin aracı olduğunu belirtti. Kurt “Ak Parti olarak üçüncü defa milletvekili genel seçimlerine gidiyoruz. İnşallah yine Ak Parti iktidarı kuracak, görünen o. Bizler Yalvaç olarak aldığımız tavrı bozmadan yine Ak Parti adaylarını meclise göndereceğiz” diyerek Ak Parti için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

TOPSAKAL: “Hepinizin gözü, kulağı, sesi olacağım"
Kurt’tan sonra 4. Sıra milletvekili adayı Dr. Pınar Taner Topsakal konuştu. Topsakal “Ak Parti ülkeye ve millete hizmet edebileceğimiz tek siyasi partidir. Ben de ülkem ve insanımıza hizmet için göreve talip oldum, listeye girdim. Bana görev verdiğiniz takdirde hepinizin gözü, kulağı, sesi olacağım. Yalvaç’ın adayı yok diye bir şey söz konusu değil ben de diğer aday arkadaşlarım da hepinizin vekili olacağız. Bizleri Ankara’ya meclise göndereceğinize inanıyor, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

KOLUKIRIK: “Biz Milletin Partisiyiz, Başımız Dik, Alnımız Ak”
Doç.Dr. Suat Kolukırık da Yalvaç’ın listede adayı yok yönündeki eleştirilere katılmadığını söyleyerek sözlerine başladı. “Adaylıklarımız açıklandıktan sonra bu benim Yalvaç’a dörbugüncü gelişim. Biz insan odaklı siyaset yapan bir partideyiz. Biz milletin partisiyiz. Ak kalmak ve vicdanlarınızda ak siyaset yapmak için, Isparta için, Yalvaç için bu yoldayız. Halkı anlamayanlar siyaset yapamaz. Şimdi birileri çıkmış, kasket takmış ortalıkta geziniyor. Ak Parti yola çıkarken üç Y ile mücadele etme sözü vermişti. Yoksulluk, Yolsuzluk, Yasaklarla mücadele. Bunlarla mücadelede büyük başarı göstermiş olan Ak Parti’yi taklit edenler var. Ak Parti bunlarla mücadele ederken eleştirenler bugün Ak Parti’nin yaptıklarını taklit ederek yoksul vatandaşı kandırmaya çalışıyor” dedi.
Doç. Kolukırık “Bugün geldiğimiz noktada Ak Parti’nin başarısını çekemeyenlere, Ak Parti’den önce ülkemizin yönetimini elinde bulundurup başarısız olanlara, paramızın pul olduğu günleri, düşmek bilmeyen enflasyonu, ülkenin 70 Cent’e muhtaç bırakıldığı günleri milletin unutmadığını ve bugün Merkez Bankası’nın ulaştığı döviz rezervini hatırlatalım. Biz başımız dik, alnımız ak olarak milletin karşısındayız. Önümüzdeki süreçte de Torba Yasa ile ülkemiz insanı hak ettiğini almaya başlayacak. Şimdi bir olmak zamanı, diri olmak zamanı, iri olmak zamanıdır. Allah alnımızı ak, başımızı dik eylesin. Bizim parti kadrolarımızda olsun olmasın, bize gönül verenlerin olduğunun bilincindeyiz. Hatta kıldığı namazda bizim için, liderimiz için dua edenler var. Isparta halkına güveniyoruz 4 milletvekilliğini de Ak Parti’ye vereceğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle seçimin ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

ÖZEL: “Biz çirkinliklerin Yanında Olmadık”
Eski Isparta Milletvekili ve adayı Recep Özel ise Ak Parti’nin geçmişte sağladığı birlik bütünlüğün devam ettiğini gördüğünü söyledi. Özel “Bizim daha önce yola çıktığımız arkadaşlarımız da burada. Yani biz birliğimiz, beraberliğimiz muhafaza ediyoruz. Yalvaç’tan aday yok diye düşünmeyin. Hepimiz Isparta’lıyız. Biz bölgesel milliyetçiliğe karşıyız” dedi.

Ben burada Haydar bey döneminde gelen hizmetten daha fazlasını Yalvaç’a getireceğimizin sözünü veriyorum. Bu arada Haydar Kurt beyi de hep aramızda görmek istediğimizi belirtmek istiyorum. Hedefimiz 2023’te Isparta olarak bölgenin en iyi ekonomisine sahip olmaktır. Biz hizmet partisiyiz, bunu herkese anlatalım. Güzel yapmak, güzel söylemekten iyidir.” dedi.

Recep Özel, bugün Çınaraltı’nda Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek Ak Parti’nin kendisine adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar yapmayı denediğini belirten eski Isparta Valisi ve CHP Milletvekili adayı A.Haydar Öner’in sözlerine cevap verdi. Özel, “Biz hiçbir zaman çirkinliklerin yanında olmadık, olmayacağız. Bugün Çınaraltı’nda biri çıkmış bir şeyler söylemiş. O’na şu kadarını söyleyelim, ‘Biz uçak senaryolarını biliyoruz’… O’na bunu söyleyelim o anlar. Seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.
 
Ak Parti’nin taklit edilemeyeceğini belirten mevcut milletvekili ve aday Süreyya Sadi Bilgiç ise “İki arkadaşım az önce dediler ki ‘birileri bizi taklit etmeye çalışıyor’. Ben diyorum ki onlar bizim yanımıza yaklaşamazlar” diyerek sözlerine başladı. Bilgiç de Recep Özel gibi eski vali ve CHP adayı Öner’e yüklendi. Bilgiç “Hafızayı beşer nisyan ile malüldür. Ancak bu millet Demokrat Parti’nin hizmetlerini unutmadı, CHP’nin de zulmünü unutmadı. Siyasette seviyeyi tutturamayanlar ancak nal toplarlar, Isparta’ya da geldikleri gibi giderler… Gelip burada işkembeden atmak yok, gelip burada sanki muhatabıymış gibi sayın Başbakanımıza iftira atmak yok. Biz konuşursak Isparta’da dolaşacak yüzleri kalmaz” dedi. Bizim eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Ancak bizim hizmet sevdamız var. Seçimlerin hepimize hayırlı sonuçlar getirmesi diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan İl Başkanı M.Uğur Gökgöz “Bugün gösterdiğimiz birlik-beraberlik, önümüzdeki seçimde bizim en büyük güvencemizdir. Ben bu arada daha önce partimiz için, ülkemiz için büyük emekler vermiş milletvekillerimiz sayın Kurt’a, sayın Dilek’e teşekkür ediyorum. Kendilerini hep aramızda görmek istediğimizi belirtirken seçimlerin ülkemiz, Isparta’mıza ve Yalvaç’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, Türkiye hazır, hedef 2023” dedi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Yemeğin ardından Çınaraltı’nda Seçim Koordinasyon Merkezi olarak adlandırılan Ak Parti seçim bürosunun açılışını yapmak üzere tüm Ak Parti’liler Çınaraltı’na geldiler. Burada vatandaşlarla da kısa bir süre görüşen milletvekilleri ve adaylar daha sonra SKM’nin açılışını gerçekleştirdiler. Bir süre burada kalan milletvekilleri ve adaylar Ş. Karaağaç’a gitmek üzere Yalvaç’tan ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum