AK Parti'nin 7 Flaş İsmi

Seçim startını 81 ilde yaptırdığı anketlerle başlatan AK Parti'nin flaş isimlerle dirsek temasında olduğu belirtiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 13:59
AK Parti'nin 7 Flaş İsmi
 
Seçim startını 81 ilde yaptırdığı anketlerle başlatan AK Parti'nin flaş isimlerle dirsek temasında olduğu belirtiliyor.

Eski medya patronu Ethem Sancak'ın aday gösterileceği konuşuluyor. Sancak'ın altına ise Siirt'te sevilen Kürt kökenli bir aday yerleştirilecek.

Demokratik açılım çerçevesinde Kürt siyasetçilerden eski RP-ANAP kökenli Seyit Haşim Haşimi'nin ya Diyarbakırya da Şırnak'tan aday gösterileceği kaydediliyor.

Demokratik açılımda perde arkası isimlerden MKYK üyesi Mazhar Bağlı'nın da Şanlıurfa'dan aday adayı yapılabileceği belirtiliyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da öne çıkan isimlerden. Ensarioğlu, BDP ve PKK'dan gelen baskılara karşın, demokratik açılıma destek vermişti. Ensarioğlu ailesinin Diyarbakır ve çevresinde ciddi bir oy potansiyeli de bulunuyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Ülkücü kesimin efsane isimlerinden Ramiz Ongun'un ise AK Parti'den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Referandum öncesi MHP yönetimine "Dalton kardeşler" benzetmesi yapan Ongun, Başbakan Erdoğan'ı Tarsus'a yaptığı ziyaret sırasında evinde ağırlamıştı. Ancak Erdoğan dün yaptığı açıklamada Ramiz Onguun AK Parti'ye katılacağı hakkındaki haberleri yalanladı..

Yine 2 yıl öncesine kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanlığını yürüten Vedat Bilgin'in de ismi AK Partiile anılıyor.

Diyarbakır valiliğinden Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirilen Efkan Ala'nın da vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.