AKP’nin Gidişi Yüzde 282 Hızlandı!

Gülbirlik 2022 gül çiçeği alım fiyatını 22 TL olarak açıkladı. Bir önceki yıla oranla yüzde 282 artış gösteren gül çiçeği fiyatına ana muhalefetten tepki geldi.

Yayınlanma:
AKP’nin Gidişi Yüzde 282 Hızlandı!

Gülbirlik 2022 gül çiçeği alım fiyatını 22 TL olarak açıkladı. Bir önceki yıla oranla yüzde 282 artış gösteren gül çiçeği fiyatına ana muhalefetten tepki geldi.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, “Gül üreticisi geçtiğimiz yıl 1 kilogram gül çiçeği ile 1 litre mazot alamıyordu. Bu yıl da alamıyor. Yüzde 282 fiyat artışı bile üreticinin yüzünü güldüremedi. Görüyoruz ki, AKP’nin gidişi yüzde 282 hızlandı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, 2022 yılı Gül Çiçeği Alım Fiyatı üzerinden hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Geçtiğimiz yıl 7,80 TL olarak açıklanan gül çiçeği fiyatı bu sene 22 TL olarak açıklandı.

Yüzde 282 oranındaki fiyat artışının bile üreticinin yüzünü güldürmediğini ileri süren Halıcı “Matematik ortada. Üreticimizin hesabı ortada. Geçtiğimiz yıl gül üreticisi 1 kilogram gül çiçeği sattığı zaman 1 litre mazot alamıyordu. Çünkü o gün mazot 8 TL seviyesindeydi. Bugün üreticimiz 1 kilogram gül çiçeği sattığı zaman 1 litre mazot alabiliyor mu? Fiyatın açıklandığı gün mazot 28 liraydı. Dün bir indirim söz konusu oldu, mazot 26-27 lira seviyesine geriledi. Bu indirime rağmen üreticimiz 1 kilogram gül çiçeği sattığı zaman 1 litre mazot alamıyor” dedi.

GÜL ÜRETİCİSİ BU RAKAMA NASIL SEVİNSİN?

Başkan Halıcı, “Erdoğan enflasyonun önce yaz aylarında düşeceğini söylerken şimdi de enflasyonda kalıcı düşüşün yeni yılda gerçekleşeceğini iddia etti. Erdoğan daha önce de yaz aylarında fiyatlar aşağı inecek dedi ama fiyatlar neredeyse ikiye katlandı. Haziran ayında asgari ücrete ikinci zam yapılmasına rağmen asgari ücretin alım gücü ocak ayında 4253 TL asgari ücretin kat be kat altında kaldı.

Ekim ayında asgari ücretlinin alım gücü ocak ayına göre patateste 283 kilo, domateste 140 kilo, kuru soğanda ise 130 kilo azaldı. Şimdi, çıkıp gül çiçeği alım fiyatının yüzde 282 artmış olmasına nasıl sevinsin bu çiftçi?” diye sordu.

AÇLIK VE YOKSULLUK HÜKÜMETİ

Hükümetin ekonomi politikalarının açlık ve yoksulluktan başka bir şey getirmediğini kaydeden Halıcı, “Nebati'nin kendisinin dahi anlamadığı bu yepyeni ekonomi modelinin dar gelirlilere getirdiği tek şey açlık ve yoksulluk oldu. Asgari ücrete bu yıl iki kez zam yapılmasına rağmen asgari ücret, eylül ayı itibariyle 7500 TL’ye yükselen ortalama açlık sınırının 2 bin TL altında kaldı.

Nebati enflasyon gerileyecek, gıda fiyatları ucuzlayacak dedi ama asgari ücretlinin kaybı 10 ay öncesine göre kat be kat arttı. Bu gidişle de bu modelin getireceği tek şey açlıktan ve yoksulluktan başka bir şey olmayacaktır. Asgari ücretlinin alım gücü her geçen ay azalmaya devam edecektir. Tablo ortadadır. Gül üreticisi geçtiğimiz bir yıl içerisinde fakirleşmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.